Kaksi koronatartuntaa Näsin kuntoutuskeskuksessa – potilaat eivät ole altistuneet

Johtavan lääkärin Kati Liukon mukaan potilaiden altistumisilta on vältytty, koska Näsin osasto 3:n potilaiden hoidossa on noudatettu hygienia- ja suojautumisohjeita. Arkisto / Juha Perämäki

Porvoon kaupunki tiedotti keskiviikkoaamupäivänä, että Näsin kuntoutuskeskuksen osasto 3:n kahdella henkilökunnan jäsenellä on todettu koronavirustartunta.

Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa, ja heidät on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut seitsemän osastolla työskentelevää henkilöä sekä jonkin verran myös muita henkilöitä. Osastolla työskenteleviin altistuneisiin on oltu yhteydessä, ja heidät ja muut altistuneet määrätään kotikaranteeniin.

Osastolla hoidettavilla potilailla ei ole todettu koronavirustartuntoja, eivätkä he ole altistuneet tartunnalle.

– Potilaiden hoidossa on noudatettu hygienia- ja suojautumisohjeita, ja siksi potilaat eivät ole altistuneet tartunnalle. Varotoimena teemme keskiviikkona 25. marraskuuta koronatestin kaikille potilaille ja koko henkilökunnalle, johtava lääkäri Kati Liukko toteaa.

Näsin kuntoutuskeskuksen osastolla 3 hoidetaan akuutisti mm. sydän-, keuhko- ja infektiotauteihin sairastuneita sekä saattohoitopotilaita. Osastolla on 26 potilaspaikkaa. Vierailut osastolle on kielletty toistaiseksi. Osaston tilat ja kosketuspinnat siivotaan ja desinfioidaan tehostetusti, ja osastolle on hankittu sijaishenkilökuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut