Strömborgska skolanissa koronavirustarunta – 13 yläkoululaista altistunut

Strömborgska skolanissa todettiin koronavirustarunta keskiviikkona. Arkisto/Inka Töyrylä

Porvoolaisessa Strömborgska skolanissa on todettu koronavirustartunta keskiviikkona.

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen, kaupunki tiedottaa.

Strömborgska skolan on ruotsinkielinen yhtenäiskoulu. Tartunnalle on altistunut 13 yläkoulun oppilasta.

Altistuneille on ilmoitettu tilanteesta koulussa ja myös heidän huoltajilleen on kerrottu Wilma-viestillä. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut, kaupunki tarkentaa tiedotteessaan.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneiden huoltajiin keskiviikkona 25. marraskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Koulutoiminta jatkuu muilta osin lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Koulun tiloissa tehdään tehostettu siivous.

Koulun henkilökunta, kiertävät työntekijät ja yli 20-vuotiaat vieraat ovat käyttäneet kasvomaskeja torstaista 19. marraskuuta alkaen. Keskiviikkona 25. marraskuuta kasvomaskit otettiin myös yläkoulun oppilaiden käyttöön.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut