Porvoolaisesta Salla Roni-Porasesta Kemianteollisuuden uusi puheenjohtaja

Salla Roni-Poranen. Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Kemianteollisuus ry:n syyskokous valitsi keskiviikkona uudeksi puheenjohtajakseen porvoolaisen Salla Roni-Porasen.

− Kemia on osa jokapäiväistä hyvää elämää. Kemianteollisuudella on merkittävä rooli vihreässä siirtymässä. On hienoa olla toteuttamassa ja seuraamassa tätä kehitystä, sanoo Porvoon Kilpilahdessa muoviraaka-ainetta valmistavan Borealis Polymersin Oy:n toimitusjohtana toimiva Roni-Poranen.

− Suomen kemianteollisuudessa tavoittelemme hiilineutraalisuutta vuoteen 2045 mennessä. Jo nyt olemme ottaneet merkittäviä askeleita, mutta edelleen tarvitsemme paljon investointeja, jotka pitää pystyä toteuttamaan kilpailukykyä heikentämättä.

– Tähän tarvitsemme innovatiivista ja kestävää teollisuuspolitikkaa, kuten päästötöntä ja hinnalta kilpailukykyistä energiaa, TKI-panostusta, nopeita lupamenettelyjä sekä kohtuullista sääntelyä ja verotusta. EU elpymisrahoitus (RRF) on hyvä työkalu tukea vihreää siirtymää, mutta tuki pitää kohdentaa oikein investointeihin, jotka tuovat kasvua tulevaisuudessa, Salla Roni-Poranen toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut