Jo kolmannessa paikassa koronatartunta keskiviikkona Porvoossa – päiväkodissa altistunut lapsia ja henkilökuntaa

Porvoolaisessa päiväkodissa todettiin keskiviikkona koronavirustartunta. Kuvat lapset eivät liity tapaukseen. Kuvitusluva. Arkisto/Sauvo Jylhä

Porvoolaisessa päiväkoti Metsätähdessä Näsissä todettiin koronavirustartunta keskiviikkona.

Tartunnalle altistuneita lapsia ja henkilökuntaa on yhteensä noin 25.

Tartunnan saanut on määrätty eristykseen ja hän on kotihoidossa.

Porvoon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että altistuneille tai heidän huoltajilleen on ilmoitettu tilanteesta päiväkodin kautta.

"Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut. Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin ja altistuneiden huoltajiin viimeistään torstaina 26. marraskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet."

Altistuneiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat siksi mennä kouluun ja päiväkotiin.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti muilta osin. Varhaiskasvatuksen henkilökunta on alkanut käyttää kasvomaskia työssään mahdollisuuksien mukaan keskiviikosta lähtien.

Päiväkoti Metsätähti tarjoaa suomen- ja ruotsinkielistä varhaiskasvatusta, sekä esiopetusta ruotsinkielellä 1-6-vuotiaille lapsille.

Aiemmin keskiviikkona kaupunki kertoi yhdestä koronatartunnasta Strömborgska skolanissa. Tartunnalle altistuneita on 13. Myös Näsin kuntoutuskeskuksen osasto 3:n kahdella henkilökunnan jäsenellä todettiin koronatartunta keskiviikkona. Tämänhetkisen tiedon mukaan osastolla hoidettavat potilaat eivät ole altistuneet, mutta kaikki potilaat ja koko henkilöstö testataan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut