Uusi koronatartunta Ströhössä – altistuneita oppilaita 16 yläkoulussa

Strömborgska skolanissa todettiin toinen koronavirustartunta torstaina. Arkisto/Outi Paappanen

Yhtenäiskoulu Strömborgska skolanissa on todettu toinen koronavirustartunta torstaina. Tartunnalle on altistunut 16 yläkoulun oppilasta, Porvoon kaupunki tiedottaa.

– Nämä altistumiset tapahtuivat ennen kuin kasvomaskit saatiin laajasti käyttöön yläkoulujen oppilaille. Nyt oppilaat käyttävät maskeja, joten mahdolliset tartunnat yläkouluissa eivät jatkossa johda näin laajoihin karanteeneihin, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jeff Westerlund kertoo tiedotteessa.

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen. Tartunta ei ole samaa tartuntaketjua kuin tämän viikon keskiviikkona tiedotettu tartunta.

Altistuneille on ilmoitettu tilanteesta koulussa ja heidän huoltajilleen Wilma-viestillä. Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Tiedotteessa todetaan, että terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneiden huoltajiin viimeistään perjantaina 27. marraskuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen lasten ja nuorten sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Koulutoiminta jatkuu muilta osin edelleen lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut