Romanialaisryhmä myi huumelääkkeitä Kalliossa ja Puhoksen ostoskeskuksen alueella – poliisi takavarikoi yli 200 000 "euron pilleriä"

Takavarikoituja huumausainelääkkeitä. Poliisi
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Helsingin poliisi epäilee Romanian kansalaisista koostuvan järjestäytyneen rikollisryhmän levittäneen laittomia huumelääkkeitä muun muassa Puhoksen ostoskeskuksen ja Kallion alueella.

Levitetyt huumelääkkeet ovat muun muassa Rivotril- ja Alprazolam -tabletteja. Julkisuudessa näistä huumausaineista on käytetty käsitettä ”euron pilleri”.

Poliisi on tutkinut asiaa elokuun alusta lähtien. Syykuussa poliisi takavarikoi ryhmän hallusta yli 200 000 laitonta huumaavaa lääkevalmistetta.

Kymmenkunta henkilöä on otettu kiinni rikoksista epäiltyinä. Vangittuna on edelleen viisi Romanian kansalaista.

Rikoksilla tavoiteltu taloudellinen hyöty on noin 300 000 euroa. Tuotto on pyritty maksimoimaan huumausainetablettien vähittäiskaupalla.

Takavarikoituja huumausainelääkkeitä. Poliisi

Esitutkinta on valmistunut, ja asia siirtyy syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle tällä viikolla.

Ryhmän toiminta aiheutti alueellisesti huomattavaa häiriötä, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisin tiedotteessa.

– Verraten näkyvä toiminta oli haitaksi yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle, ja laittomilta markkinoilta hankitut huumaavat lääkeaineet ovat omiaan aiheuttamaan vakavan hengen ja terveyden vaaran, Nikkanen sanoo.

Esitutkinnan perusteella ryhmä saapui maahan ainoastaan rikosten tekemistä varten. Poliisin mukaan heillä ei siis ole mitään muuta sidettä tai tarkoitusta täällä oloonsa.

– Kiinniottojen ja takavarikon jälkeen havaittiin, että levitysporras pyöri alueillaan ainakin hetken ilman myytävää. Tältä osin vaikuttavuutta on saavutettu. Poliisi jatkaa ilmiön seuraamista, Nikkanen toteaa.

Huumausainelääkkeiden maastokätkö. Poliisi

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut