Paljon uusia koronarajoituksia - Porvoon lukiot ja Careeria siirtyvät etäopetukseen

Myös Careeria siirtyy Porvoossa etäopetukseen. Kuvituskuva Arkisto/Outi Paappanen

Linnankosken lukio ja Borgå Gymnasium siirtyvät kokonaan etäopetukseen maanantaina 30. marraskuuta. Etäopetus jatkuu porvoolaislukioissa joululomaan asti.

Myös toisen asteen ammatillinen oppilaitos Careeria siirtyy maanantaista lähtien etäopetukseen, joka jatkuu 7. tammikuuta alkavan uuden lukukauden alkuun saakka. Rehtori Pasi Kankareen mukaan tilannetta tarkastellaan uudelleen 4. tammikuuta.

Syynä on koronatilanteen heikkeneminen. Porvoon kaupunki kertoi lukioiden siirtymisestä etäopetukseen torstaina. Careerian päätökseen vaikutti myös Helsingin kriittinen epidemiatilanne.

Lukioissa tarjotaan yhä lähiopetusta sitä välttämättä tarvitseville.

– Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet kuitenkin turvataan. Lähiopetusta tarjotaan muun muassa erityisopetuksessa oleville ja kehitysvammaisille opiskelijoille sekä yksilöllistä tukea eri syistä tarvitseville opiskelijoille, sivistysjohtaja Sari Gustafsson kertoo kaupungin tiedotteessa.

Porvoon kaupunki valmistelee lisäksi parhaillaan uusia tiukennuksia koronarajoituksiin ja -suosituksiin. Uusista rajoituksista ja suosituksista tiedotetaan iltapäivällä perjantaina 27. marraskuuta.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä esittää lisärajoituksia ja -suosituksia Uudellemaalle.

Lisärajoitukset ja -suositukset tulevat voimaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja kuntien päätösten mukaisesti ja ovat voimassa 18. saakka.

Pääkaupunkiseudun osalta päätökset linjattiin pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä torstaina.

Uudenmaan alueellisen koordinaatiotyöryhmän lisärajoitusten ja -suositusten lista sisältää seuraavia toimenpiteitä:

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet kielletään aluehallintoviraston päätöksellä.

Suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset (enintään 10 henkilöä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Suljetaan kuntien päätöksillä kaikki yleisölle avoimet kuntien hallinnoimat julkiset tilat, mutta kuitenkin turvataan oikeus välttämättömiin palveluihin ja asiointiin. Suositellaan, että yksityiset toimijat sulkevat vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

18-vuotta täyttäneiden kaikki kuntien järjestämä ryhmäharrastustoiminta keskeytetään kuntien päätöksillä. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua. 12–17-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee käyttää erityistä harkintaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut