"Tilanne Porvoossa on nyt huolestuttava" – viikossa yli 20 tartuntaa

Testaus toimii Porvoossa hyvin. Testiin pitää nyt mennä matalalla kynnyksellä. Marko Kauko

Eija Quinlan

Porvoossa vahvistettiin lauantaina neljä uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on tullut poikkeuksellinen paljon jo pitkin viikkoa.

– Kyllähän tämä tilanne on nyt huolestuttava. Tämän viikon aikana on tähän mennessä ollut jo 18 tartuntaa plus sitten tämä neljä tänään lauantaina, eli yhteensä jo 22, Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo.

– Näin paljon meillä ei ole aikaisemmin ollut tartuntoja per viikko, tämä on selvästi ollut erilainen viikko. Tilanne on muuttunut.

Marraskuussa on Porvoossa ollut jo yli 50 tartuntaa.

Silvennoinen muistuttaa, että turvavälit, käsihygienia ja maskien käyttö on nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta tartuntojen huolestuttava kasvutrendi saataisiin hiipumaan.

Hän on pannut tyytyväisyydellä merkille, että porvoolaiset käyttävät maskeja jo ahkerasti.

– Haluaisin kuitenkin muistuttaa siitä, että maskien oikeaoppinen käyttäminen on tärkeää, että oikeasti vaihtaa sen maskin. Sitä kertakäyttömaskia ei voi laittaa uudelleen kasvoille.

– Ja sitten on ne turvavälit. Nyt kun valmistaudutaan jouluun ja ostetaan joululahjoja, niin kaupoissa olisi hyvä pitää niistä turvaväleistä kiinni ja käyttää kasvomaskeja.

– Ja käsiä pitää muistaa pestä ja käyttää käsidesiä. Meillä on ollut täällä Porvoossa tasainen vaihe koronan suhteen, mutta kyllä tilanne nyt on huonontunut.

Myös henkinen jaksaminen on monella jo noussut haasteeksi.

– Nyt pitäisi kiinnittää huomiota jaksamiseen. Me kaikki olemme väsyneitä, mutta meidän pitäisi nyt jaksaa tämän pimeän vaiheen yli ja pitää toisistamme huolta. Jossain vaiheessa se rokote tulee ja kevät tulee, sitten on helpompaa.

Porvoo ottaa maanantaina käyttöön uusia rajoituksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut