Omenamäen palvelukeskuksen asukkaalla koronatartunta - tänään ylimääräisiä testauksia

Omenamäen asukkaalla on todettu koronatartunta. Juha Perämäki

Omenamäen palvelukeskuksen asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut on määrätty eristykseen. Palvelukeskuksen muut asukkaat, asiakkaat ja henkilökunta eivät ole altistuneet koronavirustartunnalle. Omenamäen palvelukeskuksessa on ikäihmisille tarkoitettuja palvelu- ja senioriasuntoja, ja siellä tarjotaan myös muita palveluita ikäihmisille.

– Asukas ei ole liikkunut palvelukeskuksen tiloissa oman asuntonsa ulkopuolella. Palvelukeskuksessa on noudatettu hygienia- ja suojautumisohjeita ja käytetty kasvomaskeja ohjeiden mukaisesti, ja siksi myöskään palvelukeskuksen henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle. Varotoimena teemme tänään sunnuntaina kuitenkin koronatestin kaikille asukkaan kohdanneille henkilökunnan jäsenille, toteaa johtava lääkäri Kati Liukko.

Palvelukeskuksen asukkaita ja heidän omaisiaan informoidaan tilanteesta. Koronatestien tuloksista tiedotetaan erikseen, kun ne ovat valmistuneet.

– On erittäin tärkeää, että palvelutalossa vierailevat muistavat huolehtia käsihygieniasta ja käyttää kasvomaskeja sekä noudattaa muutenkin palvelutalojen vierailuohjeita. Ohjeet löytyvät kaikilta ulko-ovilta, ja ulko-ovien läheisyydestä löytyy myös kasvomaskeja, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Porvoossa on tällä viikolla todettu jo yli 20 koronatartuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut