Nesteeltä saa lähteä Porvoossa noin 140 ihmistä – vaikutuksista eri henkilöstöryhmiin ei ole kerrottu

Neste on Porvoon suurin yksityinen työnantaja. Arkisto/Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

Nesteen maanantaina ilmoittamista 370 ihmisen henkilöstövähennyksistä noin 140 kohdistuu Porvooseen ja noin 230 Naantaliin.

Yhtiöllä on Porvoossa noin 1 800 työntekijää, mutta kaikki eivät työskentele yt-neuvottelujen piirissä olleella Öljytuotteet-toimialalla.

Sitä, miten Porvoon vähennykset jakautuvat eri henkilöstöryhmiin eli työntekijöihin ja toimihenkilöihin, yhtiö ei ole kertonut neuvotteluissa mukana olleille luottamushenkilöillekään, Porvoon jalostamon työntekijöiden pääluottamusmies Sami Ryynänen kertoo.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon vähennyksistä voidaan hoitaa eläkeratkaisuilla. Luvut sisältävät myös määräaikaisia työsuhteita, jotka ovat päättymässä.

– Tämä on piinaavaa aikaa monessa suhteessa. Yt-neuvottelujen lopputulos toteutuu monessa vaiheessa, ja tuntuu, että tässä ollaan löysässä hirressä pitkän aikaa ennen kuin tiedetään lopulliset ratkaisut. Työnantaja on ilmoittanut, että henkilöstövaikutukset jaksottuvat seuraavien kahden vuoden ajalle, Sami Ryynänen sanoo.

– Porvoon jalostamolla pitäisi järjestää ensi keväänä suurseisokki. Hirvittää hieman, miten porukka saadaan motivoitua siihen tällaisen muutoksen keskellä. Puhutaan kuitenkin korkean riskin laitoksista.

Ryynänen kertoo toivovansa lisätietoa ja syventäviä keskusteluja yhtiön johdon ja henkilöstöryhmien kesken, jotta tilanteesta saadaan tarkempi kuva.

Nesteen Naantalin jalostustoiminta loppuu maaliskuussa.

Uusimaan pääkirjoitus: Valtava tahra Nesteen maineelle työnantajana

Porvoon kaupunginjohtaja: Nesteen uutinen luo epävarmuutta arkeen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut