Työntekijöiden pääluottamusmies Sami Ryynänen: Nesteellä on epäonnistuttu arjen yhteistoiminnassa

Porvoon jalostamon työntekijöiden pääluottamusmies Sami Ryynänen. Arkisto/Tanja Kuisma

Jyrki Hämäläinen

– Rajulta tuntuu. Ei ole ikinä ennen vähennetty tällaista määrää. 50 vuotta toimintaa pystyttiin pyörittämään ilman yt-neuvotteluja, vaikka yhtiössä oli välillä vaikeitakin aikoja, Porvoon öljynjalostamon työntekijöitä edustava pääluottamusmies Sami Ryynänen huokaa.

Edelliset yt:t olivat vuosina 2014 ja 2009. Nesteen henkilöstöryhmät pitivät viime viikolla yhteisessä kannanotossaan nyt päättyneitä yt-neuvotteluja näennäisinä ja arvostelivat yhtiön toimintakulttuuria.

– Tämä on osoitus siitä, että olemme epäonnistuneet pahasti arjessa tapahtuvassa yhteistoiminnassa, Työnantajan pitäisi aidosti alkaa kiinnittää huomiota siihen. Se pitäisi ensin laittaa kuntoon, ettei joka viides vuosi tarvitsisi käydä yt-neuvotteluja.

– Jos markkinat ja tilanne sitä vaativat, ratkaisuja voitaisiin tehdä ennakkoon suunnitellen vaikka sitä mukaa kun ihmiset eläköityvät.

Nestettä on vaikea nähdä kriisiyhtiönä, sillä se on noussut markkina-arvoltaan Helsingin pörssin suurimmaksi yhtiöksi, osakekurssi liitää ennätyksissä, kassa on ennätyssuuri ja yhtiö nettovelaton.

– Jokainen jalostamolla ymmärtää varmasti, että fossiilisen polttoaineen kysyntä laskee Euroopassa. Mutta Porvoo on yleensä ollut Euroopan kärkijalostamoja. En tiedä, mistä johtuu, että sitä asemaa on menetetty viime vuosina. Johtuuko se edellisistä yt-neuvotteluista joissa tehtiin tiettyjä ratkaisuja, joista maksetaan nyt kovempaa hintaa? Esimerkiksi käyttöhyödykkeistä, kun on tehty ulkoistuksia, Ryynänen pohtii.

Henkilöstöryhmät totesivat viime viikolla, että vähennykset uhkaavat osaamista, tuotannon käytettävyyttä ja turvallisuutta.

– Jalostamoa pystytään operoimaan hyvin pienellä miehityksellä, kun on normaali käynti eikä häiriöitä. On iso kysymys, koska otetaan isoa riskiä, jos sattuu häiriö eikä henkilöstöä ole riittävästi. Vie viisi vuotta, ennen kuin työntekijä oppii hallitsemaan yksiköitä. Tämä on aidosti huoli, Sami Ryynänen sanoo.

Ryynänen on hämmentynyt, etteivät pääluottamushenkilöt pysty tämänkertaisten yt-neuvottelujen jälkeen kertomaan työntekijöille, miten vähennykset jakautuvat paikallisesti henkilöstöryhmittäin ja kuinka moni voi saada pehmennystä tarjoavia eläkepaketteja.

– Tämä on piinaavaa aikaa monessa suhteessa. Yt-neuvottelujen lopputulos toteutuu monessa vaiheessa, ja tuntuu, että tässä ollaan löysässä hirressä pitkän aikaa ennen kuin tiedetään lopulliset ratkaisut. Työnantaja on ilmoittanut, että henkilöstövaikutukset jaksottuvat seuraavien kahden vuoden ajalle, Sami Ryynänen sanoo.

– Porvoon jalostamolla pitäisi järjestää ensi keväänä suurseisokki. Hirvittää hieman, miten porukka saadaan motivoitua siihen tällaisen muutoksen keskellä. Puhutaan kuitenkin korkean riskin laitoksista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut