Porvoon kaupunginjohtaja: Nesteen uutinen luo epävarmuutta arkeen, ja toivomme jokaiselle voimia uusien mahdollisuuksien etsimiseen

Yhteiskunnalliset tukipalvelut ovat olemassa tällaisia muutostilanteita varten, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula muistuttaa. Arkisto/Outi Paappanen

Porvoon kaupungin johto kommentoi Nesteen irtisanomisia maanantaina illansuussa.

– Olemme pahoillamme niiden työntekijöiden puolesta, joiden työt päättyvät Naantalin tai Porvoon jalostamoilla. Uutinen luo epävarmuutta arkeen, ja toivomme jokaiselle voimia uusien mahdollisuuksien etsimiseen. Nesteellä on useita tukitoimenpiteitä, joilla yhtiö pyrkii osaltaan hoitamaan tilanteen vastuullisesti. Myös muut yhteiskunnalliset tukipalvelut ovat olemassa tällaisia muutostilanteita varten, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Neste kertoo tiedotteessaan, että muutos tukee Porvoon jalostamon rakentamista johtavaksi kestävän kehityksen mukaiseksi turvalliseksi ja tehokkaaksi jalostamoksi.

– Porvoon kannalta Neste on ollut merkittävä työnantaja ja elinvoiman ylläpitäjä aina 1960-luvulta asti. Porvoon jalostamon kehittäminen tarkoittaa, että Neste on jatkossakin tärkeä työllistäjä, joka myös investointien ja alihankintojen kautta luo uusia työpaikkoja Porvooseen, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo.

– Porvoon kaupunki on vahvasti mukana mahdollistamassa ja tukemassa Nesteen ja muiden Kilpilahden yritysten toimintaedellytyksiä Porvoossa. Pitkälti alueen suuryritysten ansiosta Porvoon seutu on 2000-luvulla sijalla kolme Suomessa, kun katsotaan BTV-indeksiä, joka mittaa tuotantoa, työllisyyttä ja vuosittaista väestönmuutosta. Muun muassa ensi vuodelle suunniteltu seisokki tarkoittaa satojen miljoonien eurojen panostuksia Porvooseen, von Schoultz jatkaa.

Nesteen Porvoon jalostamo sijaitsee Kilpilahdessa, jossa on Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja petrokemian klusteri. Aluetta on kehitetty vahvasti viime vuosina maailmanluokan bio- ja kiertotalouskeskittymäksi.

Nesteeltä saa lähteä noin 140 Porvoossa

Sami Ryynänen: "Nesteellä on epäonnistuttu arjen yhteistoiminnassa"

Uusimaan pääkirjoitus: Valtava tahra Nesteen maineelle työnantajana

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut