Seitsemälle porvoolaisseuralle rahaa vähävaraisten tukeen – kärjessä jalkapallo ja salibandy

Jalkapallon ja muidenkin lajien harrastusmaksut voivat olla vähävaraisille perheille liikaa. Kaupunki ohjasi porvoolaisseuroille valtion myöntämää rahaa näiden perheiden tukemiseksi. Kuvituskuva. Sirpa Repo

Opetus- ja kulttuuriministeriö osoitti syksyllä Porvoon kaupungille 15 000 euroa käytettäväksi vähävaraisten perheiden 7–15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastusten edistämiseksi liikuntaseuroissa.

Kaupunki kartoitti seurojen kyvyn ja halun osallistua hankkeeseen ja on päättänyt myöntää seitsemälle porvoolaisseuralle yhteensä 16 000 euroa vähävaraisten liikuntaharrastuksen tukemiseen.

Suurimmat tuensaajat olivat FC Futura Juniorit ja Porvoon Salibandyseura. FCFJ sai 4 500 euroa ja PSS 4 300 euroa.

Porvoon Taitoluistelijat sai 2 200 euroa, Porvoon Tarmo 1 600 euroa, Porvoon Akilleen käsipallo 1 400 euroa, Hunters Juniors 1 100 euroa ja Porvoon Uimarit 900 euroa.

Porvoolaisseurat voivat käyttää rahaa lasten tai nuorten liikunnan perustoiminnan rahoittamiseen tilanteessa, jossa perheen on vaikeaa tai mahdotonta suoriutua harrastusmaksuista.

Perustoimintaa on viikoittainen harrastaminen seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa. Avustuksen kohteena olevan liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut