Talvinen Porvoo loistaa uusissa joulukorteissa – katso tästä Niko Laurilan ja Ilkka Kylmäkorven taidonnäytteet

Ilkka Kylmäkorven korttivalikoimasta löytyy nyt myös Porvoon Tuomiokirkko. Ileart/Ilkka Kylmäkorpi

Eija Quinlan

Porvoolaiselta valokuvaajalta Niko Laurilalta on tälle joululle ilmestynyt 10 joulukorttimallia. Neljä niistä on upouusia.

– Upea Vanha Porvoo seikkailee jälleen joulukorteissani. Valikoimiin on valittu uutuuksia ja menneiden vuosien suosikit tekevät paluun. Uusia korttimalleja tälle vuodelle ovat: Pakkasaamu, Ensilumi, Vanha Porvoo ja Aamuinen Porvoo. Nämä eivät ole olleet aiemmin markkinoilla postikorttina, Laurila kertoo.

– Kortit Painetaan Porvoossa Painotalo tt-urexilla laadukkaalle kartongille. Laatu ja viimeistely on minulle tärkeä asia, sekä myös paikallisen toiminnan tukeminen.

– Kaikkien aikojen suosituin kortti on ollut kortti nimeltä Unelma vanha Porvoo. Joulukorttien kuvat on otettu siis osa viime talvena ja loput talvina 2017-2019, jolloin oli enemmän lunta.

Millaista on kuvata vanhaa Porvoota?

– Vanha Porvoo ja muuttuvat vuodenajat inspiroivat aina uudelleen. Tuntuu ettei vanhaan Porvooseen voi kyllästyä. Voisi sanoa, että kuvaan joka päivä vanhassa Porvoossa jos kuvaustöiden ohella ennätän ja keli on mieleinen, Laurila kertoo.

Upea Vanha Porvoo seikkailee jälleen joulukorteissani.

Mitä ajattelet vanhan Porvoon tunnelmasta valokuvaajan kannalta?

– Valokuvaajan kannalta vanha Porvoo tarjoilee monenlaista kuvattavaa. Löytyy jokirantaa vedenpeilauksella, Linnamäkeä luonnon keskellä, tunnelmallisia kujia ja monen värisiä taloja. Aikaiset aamut, sumu, auringonlaskut ja täysikuu tuovat aina lisää tunnelmaa. Kun esimerkiksi aittoja on kuvattu jo lukuisia kuvia niin vaatii kuvaajalta luovuutta löytää uutta näkökulmaa tutusta kohteesta, sekin kiehtoo, Laurila kertoo.

– Kortteja saa verkkokauppani (www.nikolaurila.fi/kauppa) lisäksi paikallisesti seuraavista paikoista: BB Ida-Maria, Nellys Art & Craft Shop, Porvoon Kukkatalo, Suomalainen kirjakauppa (Porvoo), Riimikko, Istra & Ilmatar, Kioski & Kahvila Pumppaamo. Lisäksi tällä viikolla, viikolla 49, Pop Up Porvoosta, Lundista. Valikoima vaihtelee myyntipisteissä.

Porvoolaisille jo aikaisempina vuosina tutuksi tullut karkkilalainen postikorttientekijä Ilkka Kylmäkorpi on tehnyt lupaamansa joulukortin Porvoon Tuomiokirkosta.

– Kirkon kuvaahan on Porvoossa kyselty jo pitkään, ja kirkot yleensäkin ovat hyvin suosittuja joulukortti-aiheita kaupungeissa. Niihin liittyy niin paljon erilaisia tunteita ihmisillä. Jossain vaiheessa piti tuo tehdä jo aiemmin, mutta siellä tehtiin jotain remonttia, enkä saanut siitä silloin oikein hyvää kuvakulmaa otettua.

– Viime talvena käväisin kirkkoa kuvailemassa sitten uudelleen. Kuvakulma on hieman haastava, koska tilaa ei ole kovinkaan paljoa ylimääräistä ympärillä kuvailla, Kylmäkorpi kertoo.

Ilkka Kylmäkorpi tekee jouluaiheisia kortteja muistakin kaupungeista.

– Tänä vuonna olen tehnyt lisäksi kolme joulukuvaa Rovaniemeltä, sekä kolme uutta kuvaa Oulusta, ja näillä näkymin vielä Vantaaltakin muutaman kuvan. Riihimäeltä saattaa myös tulla omat joulukuvat vielä täksi jouluksi, hän luettelee.

– Vaikka rakastankin tehdä näitä joulukuvituksia kaupungeista, en oikein pysty tekemään niitä niin paljoa kuin kysyntää olisi. Kuvia toivotaan jokaisesta kylästä ja pitäjästä, mutta aika ei riitä kaikkien tekemiseen. Teen vielä käytännössä kaiken yksin alusta lähtien.

Kylmäkorven kuvat ovat herättäneet positiivista huomiota.

– Kuvituksista on alettu tekemään myös muun muassa lahjakortteja, yritysjoulukortteja, julisteita, tauluja sekä matkamuistotuotteita. Jälleenmyyntipaikkoja näille omakustanteisille korteilleni ja muille tuotteille olen löytänyt noin 50 ympäri Suomea.

– Tänä vuonna myös Brunberg Oy käyttää yhtä Porvoo-joulukuvaani omassa tuotteessaan kansikuvana. Porvoo-aiheisia joulukorttejani myy Doris & Duke -liike Vanhassa Porvoossa. Niitä saa myös tilattua verkkokaupastani, osoitteessa www.ileart.omaverkkokauppa.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut