Porvoon Puistokatu on muuttumassa todeksi – näin suunnittelu etenee

Havainnekuvassa visio Tolkkistentien risteyksestä länsisuuntaan. Nykyisin paikalla ovat McDonald´s ja ABC. Sitowise Oy / Ola Design

Porvoon kaupunkisuunnitteluosasto on laatinut asemakaavoitusohjelman Porvoon Puistokadulle, jolla muutetaan Läntinsen Mannerheiminväylä viihtyisäksi kaupunkiympäristöksi.

Porvoon Puistokatu on asemakaavoitusohjelmassa jaettu kolmeen suunnittelukokonaisuuteen sekä niihin liittyviin katualueisiin ja optioihin.

Asemakaavoista ensimmäinen käsittää Näsin ABC:ltä mahdollisen liityntäpysäköintihankkeen myötä vapautuvan tontin ja alueen tämän länsipuolella. Toinen asemakaava sisältää Vanhan Helsingintie risteyksen eteläpuolisen alueen ja kolmas asemakaava Helsingintien itäpuolisen sekä Porvoon puistokadun pohjoispuolisen alueen.

Ohjelman mukaan tavoite on hyväksyä asemakaavat vuosina 2022, 2024 ja 2026. Ensimmäinen luonnos tulisi nähtäville ensi vuonna.

Kaavat tuovat Porvoon Puistokadun varteen merkittävästi uudisrakentamista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut