Ei yhtään uutta koronatartuntaa Porvoossa maanantaina

Maanantaina ei ilmennyt yhtään uutta koronatartuntaa Porvoossa. Kaupunki jakaa ilmaisia kasvomaskeja vielä ainakin tämän viikon ajan ja myöhemminkin tarpeen mukaan. Kuvituskuva. Arkisto/Marita Itävuori

Joulukuu on alkanut toiveita herättävissä merkeissä, sillä maanantai oli toinen perättäinen nollapäivä Porvoossa koronatartuntojen osalta. Sunnuntainakaan ei varmistunut yhtäkään uutta koronaviruksen tartuntatapausta. Lauantainakin uusia tartuntoja kirjattiin Porvoossa ainoastaan yksi.

Viime viikolla koronavirustartuntoja kirjattiin yhteensä kuusi, sitä edeltäneellä viikolla tartuntoja todettiin huomattavasti enemmän, eli yhteensä 23.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eilisten lukujen mukaan Porvoossa on epidemian alusta lähtien todettu nyt 192 koronavirustartuntaa.

Lokakuussa tartuntoja todettiin Porvoossa 46 ihmisellä, mikä oli lähes kymmenkertainen määrä syyskuun lukuihin nähden.

Koronatilanne heikkeni marraskuussa ja kaupunki asettikin uusia tiukkoja rajoituksia ja suosituksia kuun lopulla sen jälkeen, kun uusia tartuntoja oli todettu kolmessa eri paikassa, eli koulussa, päiväkodissa ja Näsin kuntoutuskeskuksessa.

Itä-Uudenmaan muissa kunnista on Askolassa todettu 24 koronavirustartuntaa, Lapinjärvellä 16, Loviisassa 68, Pukkilassa 6, Pornaisissa 24 ja Mäntsälässä 75 koko pandemian alusta tähän päivään.

Myrskyläläisissä ei edelleenkään ole todettu yhtään koronavirustartuntaa. Lapinjärven tartunnoista kuusi on todettu runsaan viikon sisällä, ja liittyvät päiväkodissa todettuun tartuntaan ja sen jatkotartuntoihin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut