Nesteeltä uusiutuvaa polttoöljyä Porvoosta – työkoneet mukaan ilmastotalkoisiin

Neste tuo 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista valmistetun polttoöljyn markkinoille ensimmäisenä Suomessa.

Tammikuun 2021 alusta lähtien rakentamisen, metsäkoneurakoinnin, maatalouden ja lämmityksen käyttöön soveltuvan Neste MY uusiutuva polttoöljy -tuotteen avulla yritys voi pienentää omia kasvihuonekaasupäästöjään koko tuotteen elinkaaren ajalta laskettuna jopa 90 prosenttia verrattuna fossiiliseen polttoöljyyn.

Neste luonnehtii uusiutuvaa polttoöljyä on yhtiölle merkittäväksi uudeksi avaukseksi tieliikennekäytössä tutuksi tulleen uusiutuvan dieselin rinnalle. Se tukee osaltaan Suomen tavoitetta tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä ja edesauttaa päästövähennysten saavuttamista työkone- ja lämmityssektorilla.

– Olemme saaneet positiivisen vastaanoton uusiutuvan dieselin käytöstä tieliikenteessä, ja jo useampi sata kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä on valinnut sen käyttöönsä. Haluamme tukea myös muilla aloilla toimivia yrityksiä pienentämään omia päästöjään tarjoamalla heti käyttöönotettavan ratkaisun, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

Uusi tuote on raaka-ainepohjaltaan ja päästövähenemältään verrattavissa tieliikenteessä käytettävään Neste MY uusiutuvaan dieseliin.

Pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi uusiutuvan polttoöljyn käyttö vaikuttaa myös lähipäästöihin vanhemmissa työkoneissa. Se soveltuu sellaisenaan olemassa olevaan työkonekalustoon, ja lisäksi sitä voidaan käyttää lämmityksessä.

Vuoden 2021 alussa uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoite laajenee myös polttoöljyyn. Tarkoituksena on edistää biopolttoöljyn käyttöä kevyen polttoöljyn korvaamiseksi työkoneissa, kiinteästi asennetuissa moottoreissa ja lämmityksessä. Näin osaltaan voidaan täyttää Suomen omia sekä EU:n asettamia ilmastotavoitteita.

– Kaikkia ratkaisuja tarvitaan ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, mutta esimerkiksi sähköistäminen on työkoneiden osalta vielä alussa, sanoo Pihlström.

Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä on vuoden 2021 aikana tarjolla sekä määrällisesti että maantieteellisesti rajoitetusti. Jakelu tehdään suoratoimituksena Nesteen Porvoon-terminaalilta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut