Itä-Uudeltamaalta valittiin viisi metsänomistajaa vaaleissa MHY Uusimaan uuteen valtuustoon

MHY Uusimaa sai uuden valtuuston, jossa on mukana viisi henkilöä Itä-Uudenmaan kuntien metsänomistajien joukosta. Kuvituskuva. Tomi Glad

Metsänhoitoyhdistys Uusimaalle valittiin uusi valtuusto vaaleissa marraskuussa. Ääntään käytti yhdistyksen metsänomistaja-jäsenistä 1 235 henkilöä ja äänestysprosentti oli 39,02. Äänioikeutettuja metsänomistajia on MHY Uusimaan alueella 3 165 henkilöä.

20-jäseninen valtuusto uusiutui, sillä puolet siitä on nyt uusia valtuutettuja. Vain viisi valtuutetuista on naisia, loput miehiä, ja kaikkien keski-ikä on 50 vuotta. Valituista 13 on maatalousyrittäjiä, lopuista neljä on muita yrittäjiä ja kolme palkansaajia. Kaikki asuvat MHY Uusimaan alueella.

Itä-Uudeltamaalta valituksi tulivat metsätalousinsinööri Toni Tuomala Askolasta, maanviljelijä Asko Kanervo Pornaisista, maanviljelijä Eero Selvenius Pukkilasta, MMM Karri Ollila Askolasta, agrologi Päivi Rusila Pukkilasta.

Varalla olevien joukossa ovat myös maanviljelijä Jukka Juhola Pornaisista, opintoasiainpäällikkö Mari Knuuttila Porvoosta ja maanviljelijä Kirsi Lilja Askolasta.

Muut valitut tulevat Mäntsälästä, Orimattilasta, Hyvinkäältä, Tuusulasta ja Nurmijärveltä. Lisätietoa verkkosivuilta mhy.fi/uusimaa.

Vaalissa oli postivaalin rinnalla ensimmäistä kertaa käytössä sähköinen äänestys, jota käytti vajaa kolmannes äänestäjistä.

Äänestysaktiivisuus kasvoi noin neljä prosenttia verrattuna neljän vuoden takaisiin vaaleihin.

Äänestysaktiivisuus osoittaa MHY Uusimaan Timo Leirimaan mukaan, että metsäasiat kiinnostavat ja että metsänhoitoyhdistystoiminnalla on metsänomistajien luottamus.

– Nyt valitut valtuutetut edustavat laajasti metsänomistajia ja tuovat monipuolista tietotaitoa yhdistyksen kehittämiseen, hän luonnehtii.

Valtuusto käyttää jäsenten päätösvaltaa ja on metsänhoitoyhdistyksen ylin päättävä elin. Uudet valtuutetut ottavat tehtävänsä vastaan tammikuun alussa 2021. Valtuutetut toimivat tehtävässään neljä vuotta.

Ensiksi uusi valtuusto valitsee metsänhoitoyhdistykselle hallituksen seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut