Kevätkummun koulun lisätilojen hankinnasta selvitys – suomenkielisten oppilaaksiottoalue muuttumassa

Kolme vuotta sitten avattu Kevätkummun sivistyskeskus on jäänyt liian pieneksi kouluihin tulossa olevien oppilaiden määrään verrattuna. Arkisto / Juha Perämäki

Kevätkummun koulun ja Vårberga skolan oppilasmäärä on ylittänyt Kantele-talon mitoituksen. Lukuvuodelle 2021–2022 ratkaisu on löydetty Kantele-talon sisäisillä järjestelyillä hyödyntäen jakotiloina aamupäivisin nuorisotoimen tiloja.

Porvoon suomen- ja ruotsinkieliset koulutusjaostot keskustelivat tiistai-illan kokouksissaan siitä, miten tilanpuute ratkaistaan syksystä 2022 alkaen.

Molemmissa jaostoissa hyväksyttiin esitys, jonka mukaan koulutusjohtajat etsivät toimitilajohdon kanssa ratkaisuja lisätilojen hankkimiseksi Kevätkummun koulun yhteyteen.

– Selvityksen tulee valmistua helmikuun 2021 aikana, jaostot edellyttivät.

Jaostoille esiteltiin myös mahdollisuuksia muuttaa Kevätkummun oppilaaksiottoaluetta lukuvuodelle 2022–23. Ruotsinkielinen jaosto ei hyväksynyt esitettyjä aluemuutoksia.

Suomenkielinen jaosto sen sijaan hyväksyi esityksen, että Pihlajatien alueen oppilaat ohjattaisiin syksystä 2022 alkaen koulunsa aloittavien osalta Keskuskouluun.

– Muutos on järkevä tehdä ikäluokkien koon ja koulumatkan turvallisuuden näkökulmasta ja niin, ettei se koske Kevätkummussa jo koulunsa aloittaneita, koulutusjohtaja Jari Kettunen toteaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut