Porvoon Turvakodin asiakkaat saivat lahjoituksen Zontakerhon naisilta

Porvoon Zonta-kerhon puheenjohtaja Ulla Lumijärvi (vas) luovutti lahjakortit Porvoon kaupungin lapsi- ja perhepalveluiden korjaavien palveluiden palvelupäällikkö Jenni Weck-Näselle ja turvakodin sosiaalityöntekijä Maria Sandbäckille. Eastpress

Kirsti Talsi

Parisuhteessa olleista naisista lähes joka kolmannes on kokenut kumppanin tekemää väkivaltaa. Suomessa tätä lähisuhdeväkivaltaa on EU-maista toiseksi eniten. Koronapandemian aikana väkivaltaa kohtaavat ovat lukittu koteihinsa niiden läheisten kanssa, jotka syyllistyvät perheväkivaltaan.

– Tällä hetkellä Porvoon Turvakodissa on tilaa. Koronan vaikutus ei heti näkynyt käytön kasvuna. Nettipalvelujen kasvu kertoo kuitenkin ihmisten hädästä, jota perheissä on kohdattu koronan aikana. Nollalinja.fi -palvelua on voinut käyttää salaa, vaikka kylpyhuoneessa, kertoo Porvoon Turvakodin sosiaalityöntekijä Maria Sandbäck.

Porvoon Zontakerho lahjoitti Porvoon turvakodin toiminnan tukemiseen 600 euroa hierontalahjakorttien muodossa.

– Toivomme, että tämän lahjoituksen avulla turvakodin asiakkaat saavat hyvää oloa lempeän hieronnan avulla, Porvoon Zontakerhon puheenjohtaja Ulla Lumijärvi sanoi luvutustilaisuudessa.

Kansaivälinen Zonta järjestö on 100 vuoden ajan tehnyt töitä sellaisen maailman eteen, jossa kukaan nainen ei eläisi väkivallan pelossa. Kansainvälinen Zonta Says NO to Violence Against Women -kampanja on näkynyt myös Suomessa monin tavoin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut