Silmun uusi hallitus tulee eri kylistä ympäri Itä-Uuttamaata – kyläohjelman painopisteet ovat älykkäässä sopeutumisessa ja verkostoissa

Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Kehittämisyhdistys Silmun uusi puheenjohtaja on Riitta Myyrä Pukkilan kunnasta. Hallitukseen tulivat Teams-kokouksessa valituksi vuosille 2021– 2023 Eeva Hava, Myrskylästä, Juha-Matti Inkinen Mäntsälästä ja Minna Järvenpää Pukkilasta sekä varalle Tanja Åkerfelt Sipoosta, Mia Aitokari Loviisasta ja Jonna Nygård Lapinjärveltä.

Varsinaiseksi jäseneksi yksittäisen maaseudun asukkaan edustajana valittiin Anna-Kaisa Jaakkonen Porvoosta (2021) sekä yhteisöjen edustajana varalle valittiin Samu Majander Mäntsälästä (2021–2022).

Hallituksen muut jäsenet ovat yksittäisiä maaseudun asukkaita edustavat Camilla Hartwall Sipoosta ja Joija Tikkanen Pornaisista sekä varalla Hannu Salminen Myrskylästä, Markku Pirnes Pukkilasta ja Heikki Peisa Pornaisista.

Yhteisöjä edustavat Heikki Nyström Askolasta, Camilla Stjernvall Loviisasta ja Tommi Hovén Lapinjärveltä sekä varalla Kyösti Mäittälä Askolasta ja Laura Sormunen Porvoosta.

Silmun ensi vuoden tärkeimpiä toimenpiteitä ovat uuden ohjelmakauden 2021–2027 rahoituksen hakeminen ja siitä tiedottaminen sekä hankeneuvonta.

SILMU-kylät toteuttaa paikallista kyläohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää alueen kylätoimintaa monipuolisesti sekä vahvistaa eri verkostojen yhteistyötä.

Kyläohjelman 2021–2024 painopisteet ovat älykkäät kylät ja älykäs sopeutuminen, maaseudun, erityisesti saariston, palveluiden ja asumisen kehittämien sekä kumppanuuden ja verkostojen kehittäminen.

Kyläohjelman läpileikkaava teema on kestävä kehitys, niin taloudellinen, ekologinen kuin sosiaalinenkin. Kylissä on myös omia kehittämishankkeita kylätoiminnan hyväksi, tapahtumia ja koulutustilaisuuksia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut