Pornaisten demarit valitsivat ensimmäiset ehdokkaansa kuntavaaleihin – "Kiinnostus politiikkaa kohden on kasvanut"

Kuvituskuva. Arkisto/Tanja Kuisma

Pornaisten sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö vastustaa Pornaisten kunnanhallituksen aikeita vakauttaa kunnan taloutta säästämällä kuntalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista 250 000 euroa. Kunnanvaltuusto päättää maanantaina 21. joulukuuta talousarviosta.

Kunnallisjärjestö valitsi ensi vuodeksi puheenjohtajakseen Jaakko Nurmen ja varapuheenjohtajaksi Tamara Talvituulen.

Hallituksen jäseninä jatkavat Riitta Villanen, Erja Palviainen, Raimo Ruotsalainen, Harri Virtanen, Jorma Laukka ja uutena Juhani Jarner.

Kunnallisjärjestön muodostavat kolme puolueosastoa Halkian Työväenyhdistys, Pornaisten kirkonseudun työväenyhdistys ja Pornaisten Laukkosken työväenyhdistys.

Kunnallisjärjestö hyväksyi ensimmäiset kunnallisvaaliehdokkaat, joiden 13 henkilön joukossa on nuoria, työikäisiä ja varttuneempaa väkeä, niin uusia kuin kokeneita kunnalliseen päätöksentekoon osallistuneita.

Varapuheenjohtaja ja vaalipäällikkö Tamara Talvituuli toteaa kuntalaisten haluavan vaikuttaa asioihin. Ehdokashankinta on hänen mukaansa hyvässä vaiheessa.

– Listalle mahtuu vielä ehdokkaita, koska 40 voidaan asettaa ehdolle. Kiinnostus politiikkaa kohtaan on selvästi kasvanut. Peruspalvelut, koulutus, varhaiskasvatus, lasten ja nuorten oikeudet, kuntalaisten hyvinvointi, luontoarvot sekä kunnan elinvoimaisuus ovat SDP:lle luontevia teemoja. Näistä me tulemme jatkossakin puhumaan ja näitä me olemme valmiita puolustamaan, Talvituuli kertoo.

Ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat ovat eläkeläinen Olavi Eloranta, voimalaitosoperaattori Juhani Jarner, eläkeläinen Kristiina Laitinen, lähihoitaja, sairaanhoitaja Hanna Lehtinen, diakoni, sosionomi Päivi Liu, varastoesimies Jaakko Nurmi, lähihoitaja Saija Palomäki, järjestelmäsuunnittelija ja eläkeläinen Karin Rinne-Halme, henkilöstökonsultti Liljan-Kukka Runolinna, linja-autonkuljettaja Raimo Ruotsalainen, suntio ja isännöitsijä Tamara Talvituuli ja laboratorioinsinööri Riitta Villanen.

Pornaisten valtuustoon valitaan kaikkiaan 27 valtuutettua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut