Porvoolainen United Brotherhoodin johtaja tuomittiin yli yhdeksän vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeistä rikoksista

Tero Holopainen (kolmas vas.) on ollut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa myös United Brotherhood- ja Bad Union -rikollisjärjestöjen lakkautuskanneteen takia. Syyttäjä pitää Holopaista UB:n johtajana. Samu Karvala

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut rikollisryhmä United Brotherhoodin johtajan yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä rahanpesusta.

Oikeuden mukaan porvoolainen Tero Holopainen, 48, on toiminut UB:n tosiasiallisena johtajana ainakin vuodesta 2016. UB ja sen alaisuudessa toiminut Bad Union ovat oikeuden mukaan olleet vakavien rikosten tekemiseen järjestäytyneitä ryhmiä.

Holopainen on käräjillä myös toisessa jutussa, joka käsittelee United Brotherhoodin lakkauttamista. Holopainen on jutussa vastaajana, koska jota viranomaiset pitävät häntä UB:n johtajana. Holopainen on kiistänyt johtaja- ja jäsenasemansa ryhmässä.

Syyttäjän mukaan Holopainen on ollut United Brotherhoodin johtaja vuodesta 2016 lähtien. Saman vuoden syksyllä järjestölle perustettiin "ehdokasjäsenjärjestö" Bad Union. Syyttäjän mukaan toiminta on vahvasti hierarkkista ja jäsenten ja jäseneksi pyrkivien on tehtävä rikoksia käskyjä noudattaen. Syytteen mukaan järjestöjen päätoimialoja ovat huumekauppa ja kiristysrikokset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut