Koronarajoituksia jatketaan Porvoossakin – seuraava etappi 10. tammikuuta

Kuvituskuva. Riitta Ketola

Porvoon kaupunki on päättänyt jatkaa tällä hetkellä voimassa olevien rajoitusten ja suositusten voimassaoloa 10. tammikuuta saakka.

Kaupungin johtoryhmä päätti asiasta tiistaina. Kaupunki seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä, ja rajoitusten ja suositusten jatkosta tiedotetaan loppiaisviikolla.

– Rajoitusten jatkaminen tarkoittaa edelleen muun muassa, että yleisölle avoimet asiakastilat, kuten kirjastot, kulttuuri- ja liikuntatilat ovat kiinni 10. tammikuuta asti. Valitettavasti tilannekuva ei vielä mahdollista osittaisiakaan lievennyksiä eri tilojen käyttöön, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Rajoituksia päätettiin jatkaa Uudenmaan yleisen koronatilanteen vuoksi, vaikka Porvoossa onkin rauhallisempaa.

– Porvoon koronatilanne on viime viikkoina ollut rauhallinen, ja haluammekin kiittää porvoolaisia ohjeiden ja suositusten noudattamisesta. Koronatilanne ei kuitenkaan ole ohi, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Uudellamaalla on paljon tartuntoja, ja alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. – Rajoituksia ja suosituksia jatketaan epidemiatilanteen vuoksi myös Porvoossa, sillä porvoolaiset liikkuvat paljon Uudellamaalla muun muassa työn ja asioinnin vuoksi. Pyrimme näin myös ehkäisemään terveydenhuollon kuormitusta ja varmistamaan terveydenhuollon henkilökunnan riittävyyden. On tärkeää, että tilanne pysyy rauhallisena Porvoossa myös tammikuussa, Silvennoinen jatkaa.

Silvennoinen muistuttaa, että joulun aika sisältää riskejä koronatilanteen kannalta.

– Kannustamme porvoolaisia viettämään joulua vain pienen lähipiirin kanssa, ja että muihin läheisiin ja ystäviin pidetään yhteyttä muilla tavoin. Erityisesti muistutamme siitä, että riskiryhmään kuuluvia henkilöitä pitää suojella mahdollisilta tartunnoilta, Silvennoinen sanoo.

Porvoon lukiot, kansalaisopisto, taidekoulu ja Porvoonseudun musiikkiopisto jatkavat etäopetuksessa 8. tammikuuta asti. Jatkosta tiedotetaan loppiaisviikolla.

Kaikki kaupungin rajoitukset ja suositukset löytyvät täältä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut