Careeriassa valmistujaiset virtuaalisesti – korona-aika on vaatinut paljon venymistä ja varsinkin tietyille aloille tilanne tuotti vaikeuksia

Ammattiin opiskelevilta mennyt poikkeuksellinen vuosi on vaatinut paljon venymistä. Perjantaina on virtuaalisten valmistujaisten aika. Arkisto/Satu Lagerroos

Ammatillista koulutusta järjestävä Careeria pitää syksyn valmistujaiset virtuaalisesti perjantaina 18. joulukuuta.

Careeriasta ammattiin valmistuu yhteensä nyt reilut 450 opiskelijaa. Kaiken kaikkiaan ammattiin valmistuneita on tänä vuonna noin 1 300.

Perjantaina ammattiin valmistuvien joukossa on viidenkymmenen eri tutkinnon suorittaneita.

Careerian syyslukukausi ehdittiin vielä läpi hybridimallilla, lähi- ja etäopetuksen yhdistelmällä marraskuun loppuun asti.

Oppilaitoksessa siirryttiin viime kevään tapaan jälleen marraskuun lopussa etäopetukseen koronaepidemian takia.

Lähiopetusta on joulukuussa järjestetty turvallisuudesta huolehtien vain niille opiskelijoille, joiden valmistuminen on sitä edellyttänyt.

– Korona-aika haastoi kaikkien valmistuvien opintojen loppusuoraa erityisen paljon. Tilanne aiheutti etenkin tekniikan aloille vaikeuksia, kun työsaleissa harjoitteluun jouduttiin tekemään rajoituksia. Erilaisten laitteiden käyttöön perustuvia harjoituksia ja näyttöjä on ollut haastavaa toteuttaa, kun koululle tai työssäoppimaan ei ole päässyt. Kaikki nyt valmistuvat ja heidän opettajansa ovat joutuneet venymään erityisen hyvään suoritukseen saadakseen opintonsa valmiiksi tänä päivänä. Onnittelut tästä mahtavasta suorituksesta, apulaisrehtori Pekka Pulkkinen kiittää.

– Kevään kokemus ja valmiiksi tehty työ auttoivat meitä joulukuun alussa, kun siirryimme jälleen etätyöhön. Jos etäopiskeluun siirtyminen on nopeuttanut opettajien etäopetustaitojen kehittymistä, niin samoin myös opiskelijoiden taidot osallistua monimuotoiseen opetukseen ovat vuoden aikana kehittyneet. Tänä vuonna valmistuneille olemme kuitenkin etäopetuksen rinnalla pystyneet tarjoamaan lähiopetusta etenkin kädentaitoja vaativilla aloilla, summaa vuotta apulaisrehtori Ulla Posti.

Careerian opiskelijat ovat poikkeusoloissakin pystyneet viemään opintojaan eteenpäin ja valmistumaan ammattiin, oppilaitos kertoo tiedotteessaan.

– Syksyllä valmistuneiden joukossa on jälleen myös kaksoistutkinnon ahkeroineita opiskelijoita, jotka saavat sekä ylioppilastodistuksen että todistuksen ammatillisesta tutkinnosta. Ammatillinen tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden, ja myös jatko-opintoihin pääsyä nopeuttavia väyläopintoja on hyödynnetty kiitettävästi.

Valmistuneiden joukossa on sekä nuoria että aikuisia. Yhteistyö työelämän kanssa on opintojen aikana tiivistä, ja uusia työelämäyhteistyömuotoja kehitetään jatkuvasti. Oppisopimus on säilyttänyt suosionsa kouluttautumismuotona oppilaitosmuotoisen opiskelun rinnalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut