Henrikssonin leipomo sai ongelmansa korjatuksi – "Määrätyt toimenpiteet on nyt toteutettu"

Melbia Oy on laittanut Henrikssonin leipomon asiat viranomaisten edellyttämään kuntoon. Samu Karvala

Melbia Oy:n pyörittämä Henrikssonin leipomo Porvoon Tarmolassa on ollut ympäristöterveysviranomaisten hampaissa kevättalvesta alkaen. Ympäristöterveysjaosto päätti tiistaina, että asia on loppuunkäsitelty.

Henrikssonin leipomo sai maaliskuussa tehtäväkseen elintarvikehuoneiston kuntoon ja siisteyteen ja elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin liittyneen korjauslistan.

Sitkeimmät ongelmat liittyivät hyönteisiin ja puutteisiin omavalvontasuunnitelmassa. 30. marraskuuta tehdyssä tarkastuksessa ilmeni, että tuhoeläintorjunnan toteamat mahdolliset haittaeläinten kulkureitit on estetty ja omavalvontasuunnitelmaan on täydennetty ympäristöterveydenhuollon edellyttämät asiat.

– Määrätyt toimenpiteet on nyt toteutettu ja saatiin asia sen myötä taputeltua valmiiksi, Porvoon ympäristöterveydenhuollon palvelupäällikkö Tiina Tiainen vahvistaa.

Jaosto langetti kesällä yhtiölle maksettavaksi uhkasakon peruserän 8 000 euroa ja kaksi 2 000 euron suuruista lisäerää, koska edellytettyjä toimenpiteitä ei ollut suoritettu.

Uhkasakon asettamispäätöksestä tehtiin valitus Helsingin hallinto-oikeuteen, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut