Piennar Koskenkylän Haltikkaankujalla ylsi kunniamaininnalle maisematekojen kilpailussa

Koskenkylän Haltikkaankujalla sijaitseva monimuotoinen piennar palkittiin kunniamaininnalla Vuoden maisemateko –kilpailussa. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten järjestämän kilpailun voitti arvokas perinnebiotooppi Lenholman haka Paraisilla.

Haltikkaankujan kohde on kaupungin omistuksessa oleva piennaralue, joka on kaupungin tiedotteen mukaan yhden ihmisen aktiivisuuden ansiosta muuttunut lajistoltaan monipuoliseksi kedoksi.

Lähitalossa asuva Tero Taipale on haravoinut alueen joka kevät ja itse poistanut karikkeen, tukahduttajakasvit, vatut, pajunalut sekä koivuntaimet.

Näin keto pysyy matalana ja vähäravinteisena kukkien alkukesästä näyttävästi. Alueella kasvaa muun muassa keltainen masmalo, joka Suomessa kuuluu silmällä pidettäviin kasveihin sekä uhanalainen hietaneilikka, joka on rauhoitettu koko maassa. Taipale hoitaa aluetta yksin vapaaehtoisesti.

Loviisan kaupungin puutarhuri Mona Bäckman ilmoitti Haltikkaankujan pientareen kilpailuun, koska keto edistää luonnon monimuotoisuutta ja tarjoaa pörriäisille enemmän kasveja, lisäksi kukkiva piennar tarjoaa kyläläisille kauneutta ja tietoutta.

Tiedotteen mukaan alueelta on löydetty myös kalkinsuosijakasveja, joita Suomen happaman maaperän takia on yleensä aika vähän.

– Yhdenkin ihmisen panostuksella on vaikutusta. Pieni teko, mutta iso vaikutus, Bäckman kiittelee.

Vuoden maisemateko -kilpailuun lähetettiin yhteensä 109 ehdotusta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut