Paritalo tuhoutui tulipalossa Tarkkisissa - palo lähti mahdollisesti parvekkeen kynttilästä

Kaksi paritalon asuinhuoneistoa tuhoutui asuinkelvottomaksi jouluyönä Toukovuorentiellä Tarkkisissa Porvoossa. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 1.03. Paikalle lähti 12 yksikköä ja ensihoito.

– Noin 300 neliömetrin kokoinen paritalo koostui kahdesta asunnosta. Noin 100 neliön kokoisen asunnon asukkaat olivat menneet jo nukkumaan. Asunnossa oli kaksi aikuista ja lapsi. Talon rouva heräsi outoon rätinään ja hälytti meidät paikalle, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Timo Tähtinen kertoo.

– Vastakkaisen talon asukkaat kävivät puolestaan herättämässä paritalon toisen asunnon asukkaat. Palossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta toki henkisesti tämä oli iso järkytys. Paikalla oli myös Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen väki, Tähtinen jatkaa.

– Talo sijaitsi aika tiiviillä asuinalueella. Siinä oli iso riski, että palo olisi levinnyt naapuritaloihin. Viereisestä talosta rikkoutui kuumenemisen myötä jo päätyikkuna ja seinästä alkoi pihkat valumaan. Palo ei kuitenkaan levinnyt.

Palon sammutustyöt kestivät tunteja. Jälkisammutus- ja palovalvontatehtävät jatkuivat joulupäivän alkuiltaan asti. Osa paritalon perheiden irtaimistoista pystyttiin pelastamaan ja kuljettamaan joulupäivän aikana suojaan.

Tähtisellä on asukkaiden kertoman pohjalta arvioita palon syttymissyystä.

– Ilmeisesti palo syttyi perinteisestä valoa antavasta lämmönlähteestä eli jonkun sortin kynttilästä. Talon asukkaat olivat huolehtineet kaiken muun hyvin nukkumaan mennessään, mutta tämä kynttilä oli jäänyt parvekkeelle. Siitä liekit olivat karanneet ja päätyneet kattorakenteisiin, Tähtinen arvioi.

Uutista täydennetty kello 18.40: Jälkisammutustöiden ja valvonnan päättyminen alkuillasta, sekä osan irtaismistosta pelastuminen palossa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut