Vuoden vanha rotukoira katosi mystisesti päivälenkillä Pornaisissa - varastiko joku Lysti-koiran?

Vuoden vanha Lysti katosi Pornaisissa erikoisella tavalla. Perhealbumi

Vuoden vanhaa Lysti-koiraa on etsitty Pornaisissa jouluviikolla etsijäkoirien, ihmisten ja muun muassa riistakameroiden avulla. Koirasta ei ole löytynyt jälkeäkään. Myös itse katoaminen oli erikoinen.

Lotta Leiramo kävi maanantaina päivällä kahden cavalier kingcharlesinspanielinsa kanssa ulkoilemassa kotimetsässään aivan kodin tuntumassa Pornaisissa.

– Kaikki sujui normaalisti ja koirat leikkivät iloisina. Tuntia myöhemmin, kello 14.13 kohtasimme peuroja, joiden perään kaksi cavalieriamme lähti, Leiramo kertaa.

– En ollut varma mihin suuntaan koirat olivat juosseet, joten kävelin varovasti kotiinpäin kallioita pitkin ja huutelin koiriani iloisella äänellä. Liikumme tuossa katoamispaikalla päivittäin, joten se on koirillemme hyvin tuttu. He ovat myös tottuneet palaamaan kotiin tuttua tietämme.

– Puolisen tuntia myöhemmin kuulin, miten auto ajoi viereistä Vähä-Laukkoskentietä reippaalla vauhdilla, mutta hidasti ja liikkui lähes ryömien eteenpäin. Tässä vaiheessa ajattelin, että kauheaa ovatko koirani auton edessä tiellä? Aloin kutsumaan jälleen koiriani. Auto lähti liikkeelle ja sen jälkeen tuli hiljaista. Mietin, mitä siellä mahtoi tapahtua?

Jonkun ajan päästä koirista vanhempi palasi kotiinsa.

– Koira oli aivan pelosta suunniltaan ja sisään päästyään se ryömi penkin alle, missä se tärisi kuin horkassa. Olin varma, että se oli jäänyt auton alle ja palasi viimeisillä voimillaan kotiin. Koirassa ei ollut kuitenkaan naarmuakaan.

Toisesta, tästä vuoden vanhasta Lysti-koirasta, sitä vastoin ei ole ainuttakaan havaintoa maanantain jälkeen.

– Sain ystäviäni apuun etsintöihin. Tein lisäksi koirasta katoamisilmoituksen. Ilmoitin sen myös karkurit.fi -sivustolle ja jaoin ilmoitusta Facebookissa.

– Etsijäkoiraliitolta sain hyvät toimintaohjeet. Vein katoamisiltana koirani kuljetusboxin, tutun peiton, sekä ruokaa katoamispaikalle. Tein myös tonnikalalla jäljet kuljetusboxille.

– Sain etsijäkoirat paikalle jo alle kahden vuorokauden kuluttua katoamisesta ja ne merkitsivät alueen, jossa koiramme oli liikkunut, mutta tuoreita jälkiä ei löytynyt. Etsijäkoira merkitsi myös auton pysähtymiskohdan.

Leiramo sai lisäksi riistakameran kuvaa käyttöönsä.

– Tapahtumapaikalla on riistakamera, josta sain videomateriaalia. Kamera kuvasi videota paenneista peuroista, joiden perässä koirani olivat. Puolisen tuntia myöhemmin kamera aktivoitui jälleen, kun se kuvasi taas vanhemman koiramme. Sen edessä juoksee todennäköisesti nuorempi koiramme, mutta sitä se ei ehtinyt tallentamaan.

Pornaisissa on jatkettu etsintöjä ison joukon voimin, mutta yhtään ainoaa havaintoa ei ole tullut.

– Koiraa ei ole myöskään viety lähialueen löytöeläinkoteihin, Leiramo sanoo.

Leiramo pohtii, koituiko Lystin rakkaus autoilua kohtaan kohtaloksi?

– Lysti rakastaa autoilua yli kaiken. Marjametsälläkin hän on hypännyt vieraan marjastajan autoon tilaisuuden tullen. Lysti on luottavainen ja hän rakastaa kaikkia kohtaamiaan ihmisiä.

Leiramon perheen joulu on luonnollisesti sujunut synkissä merkeissä.

– Valvon yöt ja mietin, mitä tapahtui ja näenkö koiraani enää koskaan elossa? Koiran katoaminen ja mahdollinen varkaus tuntuu henkilökohtaisesti hyvin raskaalta, koska kyseessä on perheenjäsen, Leiramo huokaa.

– Nyt on vain suru ja huoli jäljellä, sekä ripaus toivoa ihmeestä. Toivo löytymisestä hiipuu tunti tunnilta. Kaikki vihjeet ovat tarpeen, Leiramo muistuttaa.

Lysti-koiran katoamisesta satoja yhteydenottoja – ”Pidän toivoa yllä, että se tavalla tai toisella löytyisi vielä elävänä”

Sähköposti: lotta.leiramo@gmail.com

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut