Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tommi Kinnusen romaani johtaa Varjo-Runeberg -kisaa – omaa suosikkiaan voi äänestää tammikuun loppuun asti

Varjo-Runeberg -äänestys eli yleisön suosikin valinta tämänvuotisista Runeberg-kirjallisuuspalkintoehdokkaista on alkanut vilkkaasti.

Ykköspaikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan melko selvällä marginaalilla Tommi Kinnusen erilainen sotaromaani Ei kertonut katuvansa. Turkulaisen Kinnusen kiitelty teos oli myös Finlandia-palkintoehdokkaana.

Seuraavilta sijoilta löytyvät porvoolaisen Selja Ahavan Nainen joka rakasti hyönteisiä ja helsinkiläisen Ulrika Hanssonin Jaktlaget.

Kaikki muutkin viisi ehdokaskirjaa ovat saaneet kannatusta, peränpitäjälläkin on yli kymmenen ääntä.

Yleisöäänestys on vasta alkuvaiheessa, joten omaa suosikkiaan kannattaa ehdottomasti tukea.

Äänest ykseen pääset tästä.

Peränpitäjälläkin on yli kymmenen ääntä.

Äänestysaikaa on 31. tammikuuta asti.

Runeberg-palkinnon voittajan valitsee kolmihenkinen ammattilaisraati. Yleisöäänestyksen tulos julkaistaan samana päivänä kuin kirjallisuuspalkinnon voittaja eli Runebergin päivänä 5. helmikuuta.

Kirjasto huomioi yleisön suosikin Porvoo-aiheisella palkinnolla. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja, jotka lahjoittavat sanomalehti Uusimaa ja Suomalainen kirjakauppa.

Palkintoehdokaskirjoja koskeva yleisöäänestys on järjestetty talvesta 2005–06 lähtien.

Ihkaensimmäinen yleisön suosikki oli Juha Itkosen romaani Anna minun rakastaa enemmän. Viime vuonna eniten yleisöääniä keräsi Meiju Niskalan Sata kirjettä kuolleelle äidille.

Uusimaa aloittaa lauantaina 2. tammikuuta kaikki kahdeksan ehdokasta esittelevän artikkelisarjan julkaisemisen. Ensimmäisenä on vuorossa romaanillaan Heiman ehdokkaana oleva Ann-Luise Bertell.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986.

Runeberg-palkinnon palkintosumma on 20 000 euroa.