Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laura Bruunin juuret löytyvät Porvoon Veckjärven metsistä – Magic Forest -koruteosten näyttely nostaa esiin metsän kätkettyjä aarteita

Helsingin Korkeavuodenkadulla sijaitseva GAo ShAn -koru- ja taidegalleria avaa loppiaisena näyttelykeväänsä porvoolaistaustaisen korumuotoilija Laura Bruunin Magic Forest -koruteosnäyttelyllä.

Tuore muotoilija nostaa ensimmäisessä, tammikuun ajan esillä olevassa soolonäyttelyssään esiin metsiimme kätkettyjä aarteita modernin korumuotoilun keinoin.

Magic Forest -näyttelyn keskiössä ovat luonnon inspiroimat ja luonnosta lainatut muodot. Bruun nostaa muotoilussaan esiin yksityiskohtia, jotka eivät välttämättä kiinnitä kulkijan huomiota ensimmäisenä, mutta ovat löytäjälleen hienoja, yksityisiä luontokokemuksia.

Metsän innoittamina ovat syntyneet huurteiset Hopeajäkälät, vahvat Kuparikaarnat ja metsälammista muistuttavat Heijastukset.

– Haluan tuoda esiin havaitsemiani luonnon ilmiöitä, muotoja sekä yksityiskohtia, jotka ovat ikiaikaisia ja omalla tavallaan pysyviä. Toisaalta haluan modernisoida näitä piirteitä koruihini. Design-filosofiassani yhdistyvät luonnon jylhyys ja voimakkuus sekä sen lempeä kauneus, Bruun kuvailee.

Suomalaisia on alkanut näinä haastavina aikoina entistä enemmän kiehtoa asuminen maalla, luonnon keskellä. Harrastuksetkin suuntaavat yhä useammin metsään lenkkeilyn, pyöräilyn tai retkeilyn merkeissä.

Suhteemme luontoon vaikuttaa olevan erityisen herkkä, ja se on iso osa identiteettiämme.

Laura Bruunin juuret löytyvät Porvoon Veckjärven metsistä.

– Lapsuuden pitkät seikkailut ovat opettaneet luonnon monista kasvoista. Hurjat myrskyt ja vaatimaton, mutta pysäyttämätön kasvun voima, kiehtovat ja kutsuvat luokseen aina uudelleen. Muotoilijalle metsä tarjoaa kauneutta, rauhaa ja pysähtymistä ja energiaa uusiin seikkailuihin, hän sanoo.

Magic Forest -koruteosnäyttely 31. tammikuuta asti Galleria GAo ShAn, Korkeavuorenkatu 5, Helsinki.