Koronarajoitukset jatkuvat Porvoossa tammikuun loppuun asti – lukioiden ykkös- ja kakkosluokkalaiset jatkavat etäopetuksessa

Kirjasto jatkaa toimintaansa edelleen rajoitetusti. Roger Kvarnström kävi noitamassa luettavaa, ennen kuin marraskuun lopussa päätetyt rakoitukset astuivat toimaan. Arkisto/Outi Paappanen

Porvoon kaupunki jatkaa koronarajoituksia tammikuun loppuun saakka. Kaupungin kulttuuritilat, kuten museot ja näyttelytilat, pysyvät suljettuina. Liikuntatilat sekä uimahalli pysyvät edelleen kiinni.

Kirjasto palvelee vain rajoitetusti. Kansalaisopiston kurssit toimivat etänä, mikäli se on mahdollista, mutta muuten kurssitoiminta keskeytetään.

Kaupungin palvelupiste Kompassi pysyy kiinni asiakaskäynneiltä. Myös muu asiointi kaupungin suuntaan tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Lukioiden kolmasluokkalaiset palaavat kuitenkin lähiopetukseen maanantaina 11. tammikuuta, mutta ykkös- ja kakkosluokkalaiset jatkavat edelleen etäopetuksessa.

– On tärkeää, että abit voivat valmistautua ylioppilaskirjoituksiin parhaalla mahdollisella tavalla, ja siksi abit palaavat lähiopetukseen jo ensi viikon alussa. Opetusjärjestelyissä noudatetaan huolellisesti koronaan liittyviä hygienia- ja turvallisuusohjeita, painottaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi koronarajoituksista kokouksessaan 7. tammikuuta.

– Arvioimme koronatilannetta ja rajoituksia viikoittain, seuraavan kerran ensi viikon loppupuolella, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

– Tartuntatilanne oli joulukuussa Porvoossa rauhallinen, mutta tammikuun ensimmäisten päivien aikana tilanne muuttui ja tartuntoja on taas ilmaantunut runsaammin, kuvaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksia ja kokoontumisia koskevia rajoituksia tammikuun loppuun asti. Porvoo huomioi päätöksenteossa myös pääkaupunkiseudun ja koko Uudenmaan koronatilanteen sekä kansalliset suositukset.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut