Varjo-Runeberg -ääniä annettu noin 450, Kinnunen yhä keulilla

Runeberg-kirjallisuuspalkintoehdokkaat ovat Selja Ahava (kuva: Liisa Valonen) Ulrika Hansson (kuva: Helen Korpak), Kristiina Wallin (kuva: Henrietta Soininen), Jari Järvelä (kuva: Markko Taina), Maria Peura (kuva: Jonne Räsänen), Tommi Kinnunen (kuva: Joonas Brandt/WSOY), Marisha Rasi-Koskinen (kuva: Miikka Pirinen) ja Ann-Luise Bertell (kuva: Niklas Sandstrom). pressikuva

Varjo-Runeberg -äänestyksessä yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa tämänvuotisista Runeberg-kirjallisuuspalkintoehdokkaista.

Ykköspaikkaa pitää edelleen hallussaan Tommi Kinnusen romaani Ei kertonut katuvansa. Turkulaisen Kinnusen erilainen sotakirja oli myös Finlandia-palkintoehdokkaana.

Porvoolaisen Selja Ahavan Nainen joka rakasti hyönteisiä ja helsinkiläisen Ulrika Hanssonin Jaktlaget ovat pitäneet paikkansa kärkikolmikossa.

Myös muut viisi ehdokaskirjaa ovat saaneet kannatusta, peränpitäjälläkin on parikymmentä ääntä.

Yleisöäänestys on avoinna vielä kolmen viikon ajan, joten omaa suosikkiaan kannattaa ehdottomasti tukea. Äänestää voi Uusimaan verkkosivuilla osoitteessa uusimaa.fi/aihe/runeberg-palkinto. Äänestysaikaa on 31. tammikuuta asti.

Yleisöäänestyksen tulos julkaistaan Runebergin päivänä 5. helmikuuta.

Kirjasto huomioi yleisön suosikin Porvoo-aiheisella palkinnolla. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja, jotka lahjoittavat sanomalehti Uusimaa ja Suomalainen kirjakauppa.

Uusimaa aloitti lauantaina 2. tammikuuta kaikki kahdeksan ehdokasta esittelevän artikkelisarjan julkaisemisen. Tähän mennessä on julkaistu Ann-Luise Bertellin, Kristiina Wallinin ja Ulrika Hanssonin haastattelut.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto. Palkinto on perustettu vuonna 1986.

Runeberg-palkinnon palkintosumma on 20 000 euroa.

Tieto

Runeberg-palkintoehdokkaat 2021

Selja Ahava: Nainen joka rakasti hyönteisiä (Gummerus)

Ann-Luise Bertell: Heiman (Förlaget)

Ulrika Hansson: Jaktlaget (Schildts & Söderströms)

Jari Järvelä: Klik (Tammi)

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

Maria Peura: Kantajat (Otava)

Marisha Rasi-Koskinen: Rec (S&S)

Kristiina Wallin:

Meduusameri (Tammi)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut