Porvoossa käynnistyi ilmoittautuminen ensi syksynä alkavaan esiopetukseen – ekaluokan aloittaa 573 lasta

Ilmoittautumiset syksyn 2021 esiopetukseen ja peruskouluun ovat alkaneet Porvoossa, kaupunki tiedottaa. Ensi syksynä esiopetuksessa aloittaa 577 lasta ja peruskoulun ensimmäisen luokan 573 lasta.

Myös koulukuljetuksen ja iltapäivätoimintaan hakeminen on nyt ajankohtaista. Kaikki sähköiset ilmoitukset ja hakemukset tulee tehdä 31.1.2021 mennessä.

Infokirjeet esiopetukseen ilmoittautumisesta ja lähikoulupäätökset on kaupungin tiedotteen mukaan postitettu tällä viikolla.

Esiopetus alkaa vuonna 2015 syntyneillä lapsilla syksyllä 2021. Esiopetukseen ilmoittaudutaan varhaiskasvatuspalveluiden sähköisessä asioinnissa, johon löytyy linkki sivuilta www.porvoo.fi/esiopetus

Satumäen päiväkodin esiopetusryhmän kohdalla tilaratkaisu on vielä kesken. Tilakysymys ratkaistaan kevään aikana.

Oppivelvollisuus alkaa vuonna 2014 syntyneillä lapsilla syksyllä 2021.

Suomessa vakinaisesti asuvat maahanmuuttajataustaiset lapset ovat myös oppivelvollisia. Jos lapsen kielitaito ei riitä perusopetukseen osallistumiseen, hänet voi ilmoittaa valmistavaan opetukseen kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Lähikoulun rehtorilta saa lisätietoja.

Kouluun ilmoittaudutaan joko sähköisesti tammikuun aikana osoitteessa https://wilma.porvoo.fi/ tai koululla 4.2.2021 kello 14–17.

Käyttäjätunnus ja salasana Wilma-järjestelmään on merkitty lähikoulupäätökseen. Mikäli ilmoittautuminen tapahtuu koululla, pyydetään ottamaan mukaan lähikoulupäätös, johon on merkitty lapsen lähiosoitteen mukainen lähikoulu.

Koulukuljetusta haetaan 1. ja 7. vuosiluokan oppilaille Wilman kautta. Esiopetusoppilaille koulukuljetusta haetaan hakulomakkeella, joka lomake ja lisätietoja löydät osoitteesta www.porvoo.fi/koulukuljetukset.

Iltapäivätoimintaan, joka on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokkien koululaisille, hakevat vanhemmat sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin kouluun ilmoittauduttaessa.

Koulutuspalvelut lähettää päätöksen iltapäiväkerhopaikasta Wilman kautta viimeistään toukokuussa niille ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaiden huoltajille, jotka ovat jättäneet hakemuksen määräaikaan mennessä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut