Pilkkijät pelastivat Porvoonjokeen vajonneen miehen - "Rannalta on mahdoton arvioida jään kantavuutta"

Pelastuspartio auttoi vedestä nostetun miehen rantaan Porvoon Kokonniemessä. Samu Karvala

Mies putosi jäihin sunnuntaina Porvoon Kokonniemessä. Pelastuslaitoksen mukaan mies oli lähtenyt Wileniuksen telakan kohdalta kävelemään Porvoonjoen jäälle. Jää oli pettänyt alla ja mies pudonnut hyiseen veteen.

Lähistöllä olleet pilkkijät olivat havainneet tapahtuman ja menneet hätiin. Pilkkijät saivat nostettua miehen avannosta, ennen kuin pelastajat ehtivät paikalle. Mies autettiin rantaan ja ambulanssiin, missä ensihoitajat arvioivat jatkotutkimusten tarpeen.

– Mies oli lähtenyt jostain syystä kävelemään jäälle. Hän ei ollut varustautunut kovinkaan häävisti, ei ollut naskaleita tai kelluntavaatteita. Voi sanoa, että hänellä oli yllään tavallinen talvivaatetus, Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ilkka Eskelinen toteaa.

Eskelinen muistuttaa, ettei jäälle ole nyt turvallista mennä.

– Näitä (jäihin putoamisia) on ollut viime päivinä valtakunnallisesti useita. Jäät ovat koko Etelä-Suomessa vielä heikot ja lumipeite toimii eristeenä hidastaen jäiden vahvistumista. Rannalta on mahdoton arvioida jään kantavuutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut