Synkän viikon valoisa päätös – lauantaina ja sunnuntaina Porvoossa ei todettu uusia koronatartuntoja

Koronarokotukset alkavat Porvoossa maanantaina. Aulikki Jääskeläinen

Outi Paappanen

Porvoolaisittain synkkä alkuvuosi sai viikonloppuna valonpilkahduksen, kun lauantaina ja sunnuntaina ei todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

Viikon kokonaisluku kasvoi kuitenkin vielä myöhään perjantai-iltana tulleella tiedolla yhdestä tartunnasta. Kuluneen viikon tartuntalukema on siis 21. Luku on yksi suurimmista tähän mennessä, vain lokakuun lopulla mentiin yli kahdenkymmenen.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen vahvistaa, että viikonlopun nollalukema on erittäin hyvä uutinen.

– Olisi oikein hyvä, jos tilanne rauhoittuisi joulukuun tasolle. Tammikuussa on jo tähän mennessä todettu miltei yhtä paljon tartuntoja kuin joulukuussa yhteensä.

Alkuviikosta saadaan tietää, onko testissä käyminen jo palautunut joulua edeltäneelle tasolle. Viimeisten parin viikon aikana testeissä on käyty vähemmän juhlapyhien vuoksi.

– Vaikka viikonlopun lukuihin voi olla tyytyväinen, alkava viikko näyttää, miten uusivuosi ja loppiainen ovat todellisuudessa menneet (tartuntojen osalta).

Ei ole samanlaista synkkyyttä edessä kuin oli lokakuussa.

Koronarokotukset alkavat Porvoossa maanantaina. Ensimmäisenä rokotetaan hengitystieinfektiopoliklinikan sekä Näsin osasto 3:n terveydenhuoltohenkilöstöä. Rokote on vapaaehtoinen.

– Tämä on odotettu päivä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka rokotukset lähtevät pyörimään. Menee kuitenkin vielä pitkään, ennen kuin saavutetaan laaja rokotesuoja. Rokotteiden määrä on alkuun pieni. Porvooseen tulee viikoittain 750 rokoteannosta, josta osa jaetaan Sipooseen. Rokotteesta huolimatta ohjeistuksia – maskeja, käsihygieniaa ja turvavälejä – on edelleen noudatettava.

Porvoossa ei ole todettu koronatartuntoja palveluasumisen puolella. Silvennoinen on tästä hyvillään, mutta pitää todennäköisenä, että jossain vaiheessa sielläkin tartunta todetaan.

– Palvelutalojen henkilöstö tekee hyvää työtä. Porvoossa on kaiken kaikkiaan pärjätty hyvin, kun vielä jaksettaisiin muutama kuukausi. Rokotukset alkavat ja kevät lähestyy. Ei ole samanlaista synkkyyttä edessä kuin oli lokakuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut