Porvoon koronatestauspiste muuttaa – Näytteenotto alkaa Kevätkummun sairaalan pihan parakeissa torstaina kello 9

Porvoon Johannisbergissä syksystä asti toiminut koronatestauspiste muuttaa 14. tammikuuta Kevätkummun sairaalan pihalle tuotuihin parakkeihin. Kuvituskuva. arkisto/Timo Pasanen

Porvoon koronavirusnäytteenottopiste muuttaa Johannisbergintien tiloista Porvoon sairaalan alueelle torstaina 14. tammikuuta. Testaustilat ovat rakenteilla Kevätkummun sairaalan piha-alueelle sijoitettuihin parakkeihin.

HUS Diagnostiikkakeskuksen osastonhoitaja Lena Lappalaisen mukaan koronatestauksen suhteen ei muutu mikään muu kuin fyysinen paikka.

– Porvoon sairaalalle on kätevä tulla myös bussilla. Johannisbergin testauspiste sai huonoa palautetta tämän suhteen, Lappalainen arvioi.

Normaalisti koronatestaus alkaa arkisin kello 8, mutta torstaina sairaalan parakeissa aloitetaan vasta kello 9, jotta kaikki on varmasti kunnossa.

Näytteenotto tapahtuu sisällä parakeissa eli kyseessä ei ole drive-in. Autolla testiin saapuvia varten on opastus ja parkkipaikkoja.

Aukioloajat ja ajanvaraus pysyvät ennallaan. Sairaalan testauspiste palvelee normaalisti arkisin kello 8–15. Ajan voi varata HUS:n koronabotin tai terveyskeskuksen koronaneuvontanumeroiden 040-5477764 tai 040-4810344 kautta.

Porvoolaisten ilta- ja viikonlopputestaus hoidetaan jatkossakin Mehiläisen näytteenottopisteessä (Näsin koulukatu 2).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut