Porvoolaiset lahjoittivat jouluiloa yli odotusten – eJoulupuu oli menestys

Kuvituskuva. Katja Juurikko

Inka Töyrylä

Porvoolaiset lahjoittivat joulun aikaan runsain määrin jouluiloa jaettavaksi sosiaali- ja terveystoimen asiakkaille. Lahjoituksia saatiin niin yhdistyksiltä, yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin.

– Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia. On ollut ilo nähdä, kuinka paljon löytyy halua auttaa eri ikäisiä. Saimme jakaa joulumieltä lapsiperheille, aikuisille ja iäkkäille, hyvinvointikoordinaattori Petra Bärlund-Hämäläinen iloitsee.

Yhteensä joulun ajan lahjoituksina saatiin apua kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

– Ihmisten halu auttaa ja välittää jouluiloa on ollut todella suuri.

Lahjoituksina saatiin muun muassa lahjakortteja, lahjoja, ruoka- ja tuotekasseja pääosin lapsiperheille, ruokakasseja aikuisille, joulukukkia, joulupostia ja lahjoituksia vähävaraisille ikäihmisille, villasukkia sote-palveluiden asiakkaille sekä toimintaan kohdennettavia varoja. Myös henkilökuntaa huomioitiin aamupalalla.

– Toimitimme 400 joulukukkaa iäkkäille ja kymmenittäin tarpeellisia ja pidettyjä villasukkia eri ikäisille. Siskojen ja Simojen kanssa toteutettu Joulupostia ikäihmisille -kampanja yllätti meidät täydellisesti. Odotimme noin tuhatta korttia, saimme lähes 3000, Bärlund-Hämäläinen kertoo.

Joulukortit jaettiin kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaille sekä erilaisille kuntoutusosastoille.

– Vanhempainyhdistykset haastoivat koulut ja päiväkodit mukaan, mikä oli mukavaa. Saimme jakaa joulupostia todella laajasti.

Yhdeksi ilahduttavimmista yllätyksistä kasvoi eJoulupuu, jonka kaupunki toteutti nyt ensimmäistä kertaa yhteistyössä suomalaisen seurakunnan kanssa.

– Tavallisesti Lundissa on ollut Joulupuu-keräys, johon ihmiset ovat voineet tuoda eri ikäisille kohdennettuja lahjoja. Se on ollut joka vuosi suosittu, mutta nyt sitä voitu koronatilanteen vuoksi järjestää, Bärlund-Hämäläinen kertoo.

eJoulupuu -palvelun kautta lahjoitetut varat muuntuivat paikallisten yritysten joululahjakorteiksi.

– Tämä osoittautui helpoksi ja kivaksi tavaksi tuoda jouluiloa paikallisesti ja näin korona-aikana pystyimme yhdessä toteuttamaan turvallisen vaihtoehdon perinteisille joululahjakampanjoille. Tavoitteena oli saada ehkä 5000 euroa, mutta saimme peräti 16 650 euroa haastavassa tilanteessa elävien porvoolaisten lapsiperheiden hyväksi, Bärlund-Hämäläinen kiittää.

– Tämä oli mainio yllätys!

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut