Ilta ei tuonut helpotusta liikenteeseen – poliisi kirjasi lähes sata onnettomuutta Itä-Uudellamaalla

Tiistain myräkkä aiheutti hankaluuksia liikenteessä. Aalto Risto

Runsasluminen Toini-myräkkä aiheutti tiistain aikana lukuisia liikenneonnettomuuksia Itäisellä Uudellamaalla.

Jo alkuiltapäivään mennessä Itä-Uudenmaan poliisi oli kirjannut 50 erilaista kolaria ja ulosajoa. Illan aikana sattui vielä kymmenittäin liikenneonnettomuuksia. Viimeisimmän poliisilta saadun tiedon mukaan onnettomuuksia oli kirjattu iltaseitsemään mennessä 87.

Työmatkaliikenteen näkökulmasta etenkin pääkaupunkiseutu oli autoilijoille haasteellista seutua.

Tehtäviä tuli poliisille tiistain aikana niin paljon, että useimmat penkkaan ajot jouduttiin sivuuttamaan, jos onnettomuudessa ei ollut muita osallisia eikä isompaa vahinkoa ollut tullut. Poliisin neuvo oli soittaa suoraan hinausauto.

Pelastuslaitosta tarvittiin tiistaina itäisellä Uudellamaalla iltaseitsemään mennessä liikenteessä kahdeksan kertaa.

– Olosuhteisiin nähden aika vähän. Toki suurin osa ulosajoista on ollut sellaisia, että ihmiset ovat soittaneet itse hinausauton paikalle, eikä meitä ole tarvittu. Lisäksi on ollut pari tapausta, että olemme osuneet sattumalta paikalle ja katsoneet, ettei kukaan ole loukkaantunut ja olemme opastaneet tilanteessa, mutta näitä ei ole kirjattu meille varsinaisesti tehtäviksi. Poliisilla on tänään ollut enemmän työtä, heitä on tarvittu peltikolareissa ja peräänajoissa, kertoo päivystävä palomestari Björn Westermark Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pienempien ulosajojen tasainen tahti jatkui pitkin iltaa.

Ennusteen mukaan lunta tulee Porvoossa edelleen keskiviikkoiltaan aina kello 17–18 saakka. Viimeiset tuiskut satavat alas aivan rannikon tuntumassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut