Porvoon pyörätiekysely keräsi peräti 2 700 vastausta – tätä toivottiin

Porvoossa on parannettu kevyene liikenteen turvallisuutta muun muassa värillisin suojatein. Arkisto/Inka Töyrylä

Selkeimmät pyörätiepuutteet kohdistuvat Porvoossa kaupunkitaajaman ja kylien välisille osuuksille. Pyöräteiden puute vähentää olennaisesti kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta sekä kylien ja kaupunkitaajaman välisillä matkoilla että kylien sisällä liikuttaessa, selviää Porvoon kaupungin osana pyöräliikenteen edistämisohjelman laadintaa toteuttamasta pyörätiekyselystä. Se keräsi lähes 2 700 karttavastausta.

Kaupunkitaajaman alueella pyörätieverkosto on kyselyn perusteella muutamia yhteyspuutteita lukuun ottamatta kattava ja puutteet ovat pääasiassa laadullisia.

Laatupuutteita on erityisesti risteyksissä mutta myös risteysten välisillä osuuksilla. Myös pyöräpysäköinnissä on parantamisen varaa, erityisesti vilkkaimmissa asiointikohteissa.

Lähes 60 prosenttia kyselyn vastauksista koski puuttuvia pyörätieyhteyksiä Porvoon alueella. Sellaisia toivottiin mm. Anttilan/Hinthaaran suuntiin, Ilolaan sekä Bjurbölen, Sannaisten ja Kerkkoon suuntiin.

Kaupunkitaajaman alueella pyörätieyhteyksiä kaivattiin mm. Läntiselle Mannerheiminväylälle, kuten Mannerheiminkadun sillalle, Vanhalle Hämeenlinnantielle ja Piispankadulle.

Risteysalueilla puutteina nähdään mm. järjestelyiden sekavuus, huonot risteysnäkymät sekä korkeat reunakivet. Linjaosuuksilla puutteita on mm. kävelyn ja pyöräilyn erottelussa, pyöräteiden mitoituksessa ja jatkuvuudessa sekä valaistuksessa.

– Lähivuosina keskeistä on pyrkiä kehittämään laadukkaita pääpyöräreittejä asuinalueiden ja keskustan sekä muiden palvelukohteiden välille. Pyöräliikenteen järjestelyistä pitää tehdä mahdollisimman turvallisia, sujuvia ja vaivattomia käyttää, toteaa liikenneinsinööri Antti Rahiala Porvoon kaupungilta.

– Pyöräpysäköinnin määrä, laatu ja helppokäyttöisyys ovat tärkeitä huomioitavia asioita. Porvoon kaupunki tulee panostamaan pyöräpysäköinnin kehittämiseen ja toivon, että myös yksityiset toimijat osallistuvat talkoisiin omien toimipisteidensä osalta, Rahiala sanoo.

Laadullisesti kaivattiin erityisesti pyörän runkolukitusmahdollisuutta.

Yhteenveto pyörätiekyselystä löytyy Porvoon kaupungin sivuilta osoitteesta https://www.porvoo.fi/pyoraliikenteen-edistamisohjelma

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut