Porvoo ottamassa käyttöön isomman porkkanan kuin aiemmin – Lähteekö keskusta-alueella uusia hankkeita liikkeelle?

Porvoon kaupunki päättänee tammikuun aikana maankäyttösopimusehtojen lievennyksistä keskusta-alueella. Tarkoituksena on vauhdittaa ja helpottaa täydennysrakentamista.

Tarjous koskee Mannerheiminkadun eteläpuolista keskusta-aluetta Porvoonjoen ja Sibeliuksenbulevardin välissä, länsirantaa ja Näsiä.

Kaupunkikehityslautakuntaan ensi viikolla tulevan esityksen mukaan Porvoo perisi alueen maanomistajilta ainoastaan kaavan laatimisesta aiheutuvat kustannukset sekä kaavamuutoksesta kaupungille aiheutuvat suorat kustannukset kuten mahdolliset putkien siirrot.

Ehtona on, että maanomistaja sitoutuu toteuttamaan asemakaavamuutoksen mukaisen asuin- tai liikerakentamishankkeen viiden vuoden kuluessa asemakaavan lainvoimaistumisesta.

Tarjous olisi voimassa vuoden 2023 loppuun asti ja koskisi vain uusia maankäyttösopimuksia.

Normaalioloissa kaupunki perii maanomistajilta keskustan alueella 40 prosenttia asemakaavamuutoksen tuomasta uuden rakennusoikeuden arvosta.

Vuosina 2017–18 Porvoo kokeili tarjousta, jonka mukaan se olisi perinyt maanomistajilta noin puolet normaalisummasta. Tarjous ei kuitenkaan johtanut hankkeiden liikkeellelähtöön.

Tonttipäällikkö Pekka Söyrilä ei ollut tuolloin vielä Porvoon palveluksessa, mutta toivoo, että nyt maanomistajille tarjottava isompi porkkana johtaa uusiin rakennushankkeisiin keskustassa. Keskustan kehittämisessä hän pitää porkkanaa parempana kuin keppiä.

– Luulisi, että tällaiseen määräaikaiseen tarjoukseen tartuttaisiin ja laitettaisiin hankkeita liikkeelle, Söyrilä pohtii.

Lue lisää: Porvoon ydinkeskustan kaavakorvauksiin esitetään väliaikaista alea

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut