Ensto investoi miljoonia tuotantoon Porvoossa – suurimmat investoinnit kymmeneen vuoteen

Investoinnit luovat todella vahvan pohjan kasvulle ja Enston uuden strategian toteutukselle, Enston Porvoon-tehtaan johtaja Sami Soiramo sanoo. Ensto

Jyrki Hämäläinen

Sähköistysratkaisuja tarjoava Porvoon suurimpiin yrityksiin kuuluva Ensto on investoinut syksyn aikana kolme miljoonaa euroa tuotantoonsa Porvoossa.

Kaikkiaan Porvoon tehtaaseen aiotaan investoida viisi miljoonaa euroa seuraavan puolentoista vuoden aikana.

Enstolla on tuotantoa kaikkiaan seitsemässä maassa, joissa jokaisessa tehtaat tulevat uuden strategian mukaisesti fokusoitumaan omiin erikoisalueisiinsa.

Porvoon-tehdas keskittyy täysin komponenttivalmistukseen ja pitkälle automatisoituihin kokoonpanolinjoihin.

– Kaikki toteuttamamme toimet liittyvät Porvoon tehtaan ydintoimintojen tunnistamiseen ja niihin investoimiseen, Ensto Operations -yksikön johtaja Niko Helander sanoo.

Porvoon-tehtaan johtaja Sami Soiramo on tyytyväinen tehtyihin panostuksiin.

– Investoinneilla on merkittävät vaikutukset paikallisesti, ja ne ovat suurimmat investoinnit Porvoon tehtaalle 10 vuoteen. Ne yhdessä Porvoon tehtaan ammattitaitoisen henkilöstön kanssa luovat todella vahvan pohjan kasvulle ja Enston uuden strategian toteutukselle, Soiramo sanoo.

Ensto on tuonut eristyksen läpäisevien SLIW-liittimien valmistuksen Suomeen ja Porvooseen.

Tehtaalle on tullut neljän kuukauden aikana SLIW-liittimiä valmistava komponenttikone, automaattinen SLIW-kokoonpanolinja ja automaattinen kaapelijatkosten ruuvituskone.

Niillä syntyy puolivalmisteita tammikuun lopussa Porvooseen saapuvalle kokoonpanokoneelle, joka on tarkoitettu jatkosten ja kaapelikenkien automaattiseen ruuvaamiseen.

Muutokset eivät jää tähän, vaan Porvoon päärakennukseen siirretään myös lämpökutisteiden valmistus, joka nykyisin tehdään erillisessä ulkohallissa. Lisäksi päätehtaalle on tulossa kuumakutisteiden valmistukseen toinen paisutuslinja noin vuoden kuluttua.

Niko Helander uskoo, että panostamalla pitkälle automatisoituihin tuotantolinjoihin mahdollistetaan tuotanto Euroopassa myös pitkällä tähtäimellä.

Samalla varmistetaan myös se, että tuotteet ovat aina yhtä korkealaatuisia.

– Huipputeknologialla laadukkaista materiaaleista ja kaksikomponentti-ruiskuvalutekniikalla Porvoossa valmistetut SLIW-liittimet vastaavat globaaleihin standardeihin ja markkinoiden kysyntään, Sami Soiramo toteaa.

Maailmanluokan tuotteelle on kysyntää ympäri maailmaa, sillä SLIW-liittimien korkea laatu takaa luotettavan sähköverkon ja vähentää huoltokustannuksia vaativimmissakin olosuhteissa.

– Porvoon investoinnit vaikuttavat suoraan Enston toimituskapasiteettiin, ja nyt kun SLIW-tuotteiden koko valmistusketju on Porvoossa, olemme entistä valmiimpia tukemaan myyntiä maailman valloituksessa, Niko Helander sanoo.

Enston rakenteessa tapahtui muutoksia vuodenvaihteessa. Ensto muodostuu nyt kahdesta erilaisesta liiketoiminnasta, joilla on erilaiset painopistealueet sekä omat visionsa, strategiansa, henkilöstönsä, organisaationsa ja yhtiönsä.

Sähkönjakeluun keskittyvä Ensto DSO -liiketoiminta kuuluu Ensto Oy:öön ja kiinteistöjen sähköistykseen keskittyvä liiketoiminta Ensto Building Systems Oy:öön. Molemmat liiketoiminnat kuuluvat Ensto Groupiin, jonka emoyhtiö on Ensto Invest Oy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut