Koronarajoitukset jatkuvat Porvoossa ennallaan – lukuisista vetoomuksista huolimatta rajoituksia ei voida lieventää

Kaupunkiin on vedottu erityisesti lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitusten lieventämiseksi. Kuvituskuva Arkisto/Toni Degerlund

Porvoon kaupunki pitää jo aiemmin päätetyt koronarajoitukset ja -suositukset voimassa tammikuun loppuun.

Kaupunki on saanut lukuisia yhteydenottoja yhdistyksiltä ja seuroilta erityisesti lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitusten lieventämiseksi. Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo kuitenkin kaupungin tiedotteessa, että tällä hetkellä rajoituksia ei voida lieventää.

– Epidemian hillitsemistä koskevassa kansallisessa ohjeistuksessa painotetaan sitä, että alueiden pitää reagoida epidemiatilanteen heikentymiseen nopeasti ja ennakoivasti, ja että alueelliset torjunta- ja rajoitustoimet ovat avainasemassa tartuntojen leviämisen estämisessä. Alueen tilannetta arvioitaessa on huomioitava myös ympäröivien alueiden tartuntatilanne sekä valtakunnallinen epidemiatilanne, Ujula kuvaa tiedotteessa.

Lisäksi rajoituksia tulee ohjeistuksen mukaan lieventää harkitusti, ettei uusia tartuntaryppäitä pääse ryöpsähtämään.

Kaupungin johtoryhmä pohti rajoituksia ja suosituksia torstaina. Johtoryhmä linjasi, että maskisuositus koskee kuudesluokkalaisten lisäksi myös viidesluokkalaisia silloin, jos luokilla on yhteisopetusta.

Lisäksi lukioiden penkkarit ja vanhojen tanssit päätettiin siirtää myöhemmäksi.

Uudenmaan alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Tautitilanne on monessa maassa huonompi kuin Suomessa. Erityistä huolta aiheuttavat aikaisempaa helpommin tarttuvat ja leviävät virusmuutokset. Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n mukaan epidemiatilanne voi myös Suomessa heikentyä äkillisesti ja laajamittaisesti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut