Porvoo myöntää korona-avustusta kulttuuri- ja liikuntajärjestöille sekä taiteen perusopetukseen

Moni on joutunut tasapainoilemaan koronaepidemian aikana. Kaupungin liikunnalle, kulttuurille ja taiteen perusopetukselle suuntaama korona-avustus auttaa jatkamaan. Heli BLåfield

Porvoon kaupungi myöntää korona-avustusta taide-, kulttuuri- ja liikuntajärjestölle sekä taiteen perusopetuksen toimijoille.

Tavoitteena on tukea yhdistyksiä ja taiteen perusopetuksen toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa koronaepidemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä.

– Kaupungin sivistystoimi ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut on saanut viime viikkoina lukuisia huolestuneita yhteydenottoja kulttuuri- ja liikuntajärjestöiltä ja taiteen perusopetuksen laitoksilta koronan niiden toiminnalle aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista. Korona-avustus onkin todella tärkeä lisäavustus, sanoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Merja Kukkonen.

Korona-avustusten myöntämisperiaatteita käsitellään sivistyslautakunnan kokouksessa 21. tammikuuta. Esityksen mukaan liikuntajärjestöille voitaisiin jakaa korona-avustuksina 60 000 euroa, kulttuuri- ja taideyhdistyksille 20 000 euroa ja taiteen perusopetuksen yksityisille laitoksille ja toimijoille 20 000 euroa.

Esityksen mukaan korona-avustusten hakuaika alkaa 1. maaliskuuta ja kestää maaliskuun loppuun. Aika on sama, kuin kaupungin muidenkin avustusten hakuaika. Kaikkien avustusten haun alkamisesta tiedotetaan erikseen helmikuun lopussa.

Avustusta haetaan samalla sähköisellä lomakkeella, jolla haetaan muitakin kaupungin avustuksia. Korona-avustusten käsittely ja jakopäätös tehdään heti hakuajan jälkeen ja avustus maksetaan mahdollisimman pian hakemusten käsittelyn jälkeen. Muut kaupungin avustukset käsitellään huhtikuun aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut