Varas murtautui pitseriaan Porvoon keskustassa – yrittäjä: tämä oli jo neljäs kerta

Bastret Dushi toivoo, että pitseriaan murtautuja saadaan kiinni, ettei vastaavaa tapahdu muille keskustan yrittäjille. Ulla Mether

Ulla Mether

Viking pizzeriaan murtauduttiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Yrittäjä Bastret Dushi kertoo, että rahaa ei juuri viety, sillä asiakkaat maksavat ostoksensa pääasiassa kortilla.

– Tämän luulisi olevan yleisesti tiedossa. Paikat pengottiin ja jääkaapit ja pakasteet jätettiin auki. Jouduin heittämään kastikkeita ja puolivalmisteita pois noin 300 euron arvosta, Dushi kertoo.

Dushi kertoo, että poliisi otti yhteyttä varhain perjantaiaamuna ja kertoi tapahtuneesta. Pitseriaan tullessaan hän näki, että murtautuja oli lyönyt lasisen ulko-oven lukon ja kahvan kohdalta rikki ja päässyt näin tunkeutumaan sisään.

– Kassalipas oli heitetty lattialle ja kolikoita löytyi pitkin matkaa kassatiskiltä ulko-ovelle, Dushi kertoo.

Hän epäilee, että ehkä asialla on ollut joku ammattimaisesti murtoja tehtaileva henkilö tai porukka, ei niinkään satunnainen maistissa ollut yön kulkija.

– En myöskään usko, että teko kohdistui minuun henkilökohtaisesti. Minusta tuo näyttää ammattilaisen tekemältä. Joku on osannut lyödä lasioven rikki niin, ettei koko iso lasi ole rämähtänyt alas, Dushi sanoo.

Dushin mukaan pitserian valvontakamerassa saattaa näkyä, kun murtautuja tulee oven läpi. Se oli vielä lauantaina tarkistamatta.

Dushi on pyörittänyt pitseriaa torin kulmalla Rauhankadulla vuodesta 2012. Sitä ennen ravintola sijaitsi Rihkamakadulla. Hän kertoo, että tämä on neljäs kerta, kun hänen yritykseensä murtaudutaan.

– Edellisellä kerralla vaikutti siltä kuin sisään olisi tultu avaimilla, sillä ovesta ei löytynyt murtojälkiä.

Porvoolaiset tukivat Dushia laajasti vuonna 2008, kun hän taisteli iäkkään tätinsä oleskeluluvan puolesta. Sairasteleva ja osin invalidisoitunut täti Latifi Halide sai lopulta jäädä Porvooseen veljenpoikansa ja hakemusprosessissa auttaneen laajan tukijoukon ansiosta.

Nyt 87-vuotias täti voi Dushin mukaan hyvin, vaikka toki koronauhka rajoittaa elämää.

– Hän pääsee edelleen liikkumaan omatoimisesti, Dushi iloitsee.

Dushi toteaa olevansa surullinen niiden vanhusten puolesta, joilla ei ole sukulaisia tai ystäviä apunaan.

– Minun mielestäni naapureiden tulisi pitää silmällä yksin asuvia vanhuksia ja ilmoittaa, jos heidän tilanteensa huononee, Dushi sanoo.

Dushi haluaisi tehdä työtä oman kotikaupunkinsa viihtyvyyden eteen. Kevään kuntavaaleissa häntä ei kuitenkaan nähdä ehdolla. Vuonna 2008 hän oli ehdokkaana RKP:n listoilla ja sai tuolloin 74 ääntä.

– Silloin ei juuri ollut ulkomaalaisia ehdolla. Mutta nyt ajat ovat muuttuneet.

Dushin mukaan hänen on nyt keskityttävä yrityksen pyörittämiseen ja korona-ajasta selviämiseen.

– Jokainen haluaa, että oma koti on kaunis ja viihtyisä. Porvoo on minun kotini. Jos lähtisin vaaleihin, tämä olisi minun vaaliteemani, Dushi sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut