Porvoon keskustan kiinteistössä vesivahinko – sprinkleri ehti pumpata Top Sportissa isosti vettä aamuyöllä, ennen kuin vika huomattiin

Rauhankadun ja Lundinkadun kulmassa sijaitsevassa liikekiinteistössä sattui vesivahinko sunnuntaina aamuyöllä. Ulla Mether

Ulla Mether

Lundinkadun ja Rauhankadun kulmassa sijaitsevassa liikekiinteistössä sattui mittava vesivahinko sunnuntaina aamuyöllä. Kaksikerroksisen kiinteistön alakerrassa sijaitseva sprinkleri meni yön aikana päälle ja pumppasi lattioille vettä niin paljon, että sitä valui myös alakertaan.

Vettä ehti valua kiinteistöön melko lailla, sillä päivystävä palomestari Timo Tähtisen mukaan pelastuslaitos sai tapahtuneesta ilmoituksen vasta, kun vesi tuli kadulle asti. Tähtisen mukaan sprinklerin epätoivottu toiminta ei laukaissut automaattihälytystä. Pelastuslaitos oli paikalla useita tunteja ja poisti vettä rakennuksesta.

Vettä pumpannut sprinkleri sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa, missä toimii L-Fashion Groupin Top Sport -ketjun liike. Liikkeestä on porrasyhteys alakertaan ja katutasoon. Katutasossa sijaitseva City Pizza sulki ovensa sunnuntaiksi tapauksen johdosta. Vettä valui myös naapurihuoneistoon Roberts Coffee -kahvilaan. Kahvilassa sunnuntaina paikalla ollut kahvilayrittäjän isä Mika Äikäs kertoi, että vettä tuli kahvilan lattialle seinä- ja lattiarakenteiden läpi. Vesi saatiin sunnuntaina kuivattua. Maanantaina edessä ovat kosteusmittaukset.

Korjattu 18.1. kello 14.09 vioittunut sprinkeli sijaitsee alakerrassa, ei yläkerrassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut