Piharakennus paloi pahoin Askolassa – Syttymissyytä selvitetään tiistaina

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin Askolan Hiidenkirnujentielle tiistain vastaisena yönä. Kuvituskuva. Sampsa Hannonen

Askolan Hiidenkirnujentiellä syttyi tiistain vastaisena yönä tulipalo noin 80 neliömetrin kokoisessa puisessa piharakennuksessa.

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen kello 2.04. Palon oli huomannut ohikulkija. Ensimmäisenä paikalle ehtineen Askolan yksikön tehtävänä oli estää palon leviäminen roihuavasta rakennuksesta pihapiirin muihin rakennuksiin. Kun paikalle saatiin lisävoimia Porvoosta, palo saatiin melko nopeasti sammutetuksi.

Palomestari Björn Westermarkin mukaan asuin- ja varastokäytössä olleesta rakennuksesta seinät ovat pystyssä, mutta palo-, savu- ja vesivahinkojen vuoksi se on käyttökelvoton.

– Varastokäytössä ollut osa on ehkä korjattavissa, Westermark arvioi.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Pelastuslaitoksen tutkijat koettavat selvittää sitä tiistain aikana.

Rakennuksessa ei onneksi ollut paloyönä ketään nukkumassa. Hälytyksen tehnyt henkilö herätti pihapiirin muissa rakennuksissa nukkuneet. Palon leviämistä nopeuttivat kattorakenteiden sahanpurut ja oljet. Westermarkin mukaan paikalla oli vielä aamukahdeksaltakin tarvetta jälkivartioinnille.

– On vielä varmistettava, ettei palo pääse syttymään uudelleen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut