Rönnbackan menestysdekkarista kuvataan tv-sarjaa Porvoossa – pääosassa Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi nähdään Kylmä syli -sarjan pääroolissa. Solar Films

Porvoossa kuvataan kuluvan talven aikana Christian Rönnbackan menestyskirjasta Kylmä syli tehtävää uutta C More -alkuperäissarjaa. Kahdeksanosaisen sarjan kuvaukset jatkuvat pitkälle kevääseen. Porvoon lisäksi kuvauksia tehdään pääkaupunkiseudulla, josta ne käynnistyivät viime viikolla.

Kylmä syli on Rönnbackan huippusuositun Antti Hautalehto -dekkarisarjan neljäs osa. Televisiosarjassa rikoskomisario Hautalehtoa näyttelee Mikko Leppilampi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Marja Salo ja Inka Kallén.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Porvooseen, missä nuorten miesten hukkumistapaukset saavat rikoskomisario Antti Hautalehdon piinaavan epätietoisuuden valtaan. Onko kyse onnettomuuksista vai kenties itsemurhista? Kolmatta vaihtoehtoa Hautalehto joutuu ajattelemaan, kun kaikki tosiasiat viittaavat siihen, että asialla on keinoja kaihtamaton murhaaja, sukeltaja, joka kiskoo ihmisiä Porvoonjoen kylmään syliin.

Tutkinnan edetessä Hautalehto joutuu toteamaan, että vain harvaan kollegaan voi luottaa ja synkkä salaisuus heittää epäilyksen varjon lähimpienkin ystävien päälle.

Sarja alkaa C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta.

Sarja on pääosaa näyttelevälle Leppilammelle unelmien täyttymys.

– Olen ihan aidosti haaveillut yli kymmenen vuotta, että pääsisin tekemään laatusarjassa kiinnostavan ja monitasoisen pääroolin. Iän ja sen tuoman elämänkokemuksen myötä koen nyt myös olevani ihmisenä valmis tällaiseen rooliin, Leppilampi sanoo.

– Antti Hautalehdon roolihahmossa näyttelijälle kiitollisinta on se, että kirjailija on sen aikojen saatossa jo pureskellut luonteenpiirteineen ja taustoineen niin syväksi, ettei siinä ole yhtään aukkoa tai kysymysmerkkiä, mitä näytellä, Leppilampi jatkaa.

Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle Solar Films, tuottajinaan Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin. Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Veli-Pekka Hänninen ja ohjauksesta Petri Kotwica.

– Olen todella innoissani, että pääsemme tekemään Christian Rönnbackan suositun Hautalehto-hahmon sarjana. Sarjaan on tulossa hieno paikallinen, vahvasti suomalainen ote. Uskon, että Kylmä syli kestää vertailun monen kansainvälisen rikossarjan kanssa, kertoo MTV:n vastaava tuottaja ja draamapäällikkö Jani Hartikainen.

Kuvauskalustoa on viime vuosina nähty Porvoossa enemmänkin. Täällä on kuvattu muun muassa Nyrkki-sarjaa sekä kuvitteelliseen Poutaniemen kaupunginosaan sijoittuvaa Onnelaa. Viimeksi tammikuun alussa Porvoossa kuvattiin Ivalo-sarjan toista kautta. Tuolloin Porvoon roolina oli esittää Rovaniemeä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut