Yli 80-vuotiaiden koronarokotuksen ajanvaraukseen jo yli 500 puhelua Porvoossa – suurin osa soittajista saa rokotusajan tälle tai ensi viikolle, osa jää vielä jonoon

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraukseen tuli vuorokaudessa yli 500 puhelua Porvoossa. Arkisto/Marita Itävuori

Ajanvaraus yli 80-vuotiaiden koronarokotuksiin on alkanut Porvoossa vilkkaasti.

Tiistaina iltapäivällä avattuun ajanvarausnumeroon oli keskiviikkoiltapäivään mennessä tullut jo yli 500 puhelua.

Tämänhetkisen tiedon mukaan yli 80-vuotiaiden ikäryhmälle on saatavilla noin 350 rokotetta tälle ja ensi viikolle.

Kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo kaupungin tiedotteessa, että suurin osa soittajista saa rokotusajan tälle tai ensi viikolle. Osa jää vielä jonoon.

– Rokoteannoksia voi tulla lisää lyhyelläkin varoitusajalla, ja soitamme heti kun voimme varata uusia aikoja, Blomberg selvittää tiedotteessa.

Takaisinsoittoja tehdään kaupungin mukaan usean soittajan voimin. Torstain ja perjantain rokotusaikoja soitetaan keskiviikon ja torstain aikana. Takaisinsoitot ensi viikon rokotusajoista jatkuvat myös ensi viikon puolella.

Kaupunki toivoo, ett ne yli 80-vuotiaat tai heidän omaisensa, jotka eivät vielä ole soittaneet ajanvarausnumeroon, odottavat uusia ohjeita. Koronarokotuksiin on tulossa kansallinen sähköinen ajanvarausjärjestelmä mahdollisesti ensi viikolla.

Ajanvarausnumeroon 040 145 5000 voi edelleen soittaa ja asettua jonoon, mutta takaisinsoitto tulee vasta, kun rokotusaikoja taas avataan.

– Jos ei ole vielä soittanut, voi odotella hetken rauhassa. Tiedotamme heti, kun tiedämme helmikuun ensimmäisen viikon rokotetilanteen ja miten ajanvaraus silloin hoidetaan, Blomberg toteaa tiedotteessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut