Lähihoitajia koulutetaan nyt enemmän kuin koskaan, oppilasmäärä on ennätyksellinen – Velvoitteiden laajeneminen haastaa Careerian, koska valtion rahoitus tulee viiveellä

Careeria on suuri sosiaali- ja terveysalan kouluttaja. Kuvassa porvoolainen lähihoitajaopiskelija Nea Hovila on saanut juuri päätökseen Johanna-kodin asukkaan käsien hoidon.

Tanja Kuisma

Pääskypellon palvelutalossa on totuttu lähihoitajaopiskelijoihin. Heitä tulee ja menee, kuten muitakin hoitajia. Tällä kertaa työvuorossa ovat Fatima Ibrami ja Sheramae Celeterio, joiden on riennettävä paussilta pian takaisin töihin osastolle.

Johanna-kodissa Johannisbergissä puolestaan lopettelee porvoolainen Nea Hovila iäkkään asukkaan käsien hoitoa. Hovila valmistuu keväällä lähiopiskelijaksi. Hänen aiemmat työvaltaisen oppimisen jaksonsa olivat päiväkoti Sateenkaari Askolassa ja Omenamäen palvelukeskus Porvoossa.

– Isoin syy lähteä opiskelemaan lähihoitajaksi oli, että haluan työhön, josta on hyötyä muille ihmisille. Toiseksi tämä avaa myös paljon jatko-opintomahdollisuuksia, Hovila lisää.

Careeria on merkittävä sosiaali- ja terveysalan koulutuksen järjestäjä, mihin koulutukseen tänä vuonna on valtio varannut lisää rahaa. Koska oppilaitos sai lisärahoituksen jo viime vuonna, se tulos viime vuodelta muodostuu ylijäämäiseksi.

– Opiskelijat valitaan ryhminä, mutta lähihoitajakoulutukseen otetaan käytännössä kaikki siihen soveltuvat, Careerian toimitusjohtaja ja rehtori Pasi Kankare sanoo.

Toimialan koulutuspäällikkö Sami Somiskan mukaan tänä vuonna on odotettavissa, että sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon aloittaa heillä noin 310 uutta opiskelijaa.

Lähihoitajakoulutukseen otetaan käytännössä kaikki siihen soveltuvat.

Viime vuonna aloittajia oli 304, jossa lukemassa vielä oli mukana myös hoiva-avustajaksi opiskelleet ja osatutkinnon suorittaneet, kuten saattohoitokoulutuksen aloittaneet 30 henkilöä.

Itä-Uudenmaan kuntien omistama Careeria saa valtionosuutta kaikkiaan 3 084 opiskelijavuodesta, mikä on 80 enemmän kuin viime vuonna. Tästä 200 opiskelijavuotta on kohdennettu työvoimakoulutukseen.

Elokuussa voimaan astuva laajennettu oppivelvollisuus ja toisen asteen opintojen maksuttomuus lisäävät koulutuksenjärjestäjien kustannuksia, vaikka Kankareen mukaan lakimuutos ei vielä kovin paljoa vaikuta oppilaitosten saamiin valtionosuuksiin.

– Valtionosuudessa maksuttomuus näkyy todella marginaalisesti ja jälkijättöisenä, hän sanoo.

Careerian liikevaihdoksi on arvioitu tälle vuodelle 31,4 miljoonaa euroa, joka sisältää noin 2,8 miljoonaa euroa liiketoiminnan muita tuottoja. Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti joulukuussa 28,87 miljoonan euron rahoituksesta. Nousua vuoteen 2020 on noin 800 000 euroa.

Valtionosuuksien ennustaminen on Kankareen mukaan hankalaa, koska niitä myönnetään myös kesken talousarviovuoden. Laskelmat perustuvat viime vuoden lukemiin.

– Vuodelle 2021 on luvassa vielä yksi niin sanottu kertaluonteisen tulevaisuusinvestoinnin osa, 80 miljoonaa euroa, josta Careerian osuus on noin 1,9 miljoonaa. Myös koronatukena saataneen vielä vuonna 2021 jotain, Kankare arvioi.

Kertaluonteinen rahoitus on tarkoitettu opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen, tuntiopettajien opetustuntien lisäämiseen ja opetuksen tukihenkilöstön palkkaamiseen. Viime vuonna Careeria sai sitä 1,88 miljoonaa euroa.

– Teimme palkkauspäätökset opettajista ja ohjaajista jo viime vuonna. He jatkavat määräaikaisina 2021 loppuun, joten nyt ei ole tarvetta lisärekryihin, Kankare lisää.

Opiskelijoiden ohjauksesta tulee suuri haaste

Careerian toimitusjohtaja Pasi Kankareen mukaan ammatillisessa koulutuksessa tulee suurin haaste olemaan opiskelijoiden ohjauksessa oppivelvollisuuslain muutoksen myötä. Ne tulevat näkyviin syksyllä.

– Opiskelijoita hakeutuu meille varsin monesta kunnasta ja meillä on toimipisteitä Porvoon lisäksi Askolassa, Vantaalla ja Helsingissä. Haasteita syntyy, mikäli opiskelija ei saavu opetukseen, jolloin meidän tulee olla yhteydessä huoltajiin. Yhteistö opiskelijoiden kotikuntien kanssa saattaa muodostua haasteelliseksi, Kankare lisää.

Careeria on mukana lähialueen kehittämistyöryhmissä, joista yhteistyö Porvoon kaupungin kanssa on merkittävin.

– Erityisesti Porvoon asettaman ryhmän kautta haemme paikallisia ratkaisuja, joita voidaan sitten myöhemmin laajentaa Careerian omistajakuntien alueelle, Kankare sanoo.

Maksuttomuus on esillä monessa yhteydessä. Koulutuksen järjestäjä joutuu jatkossa hankkimaan opiskelijoille myös muut materiaali kuten kirjat. Tähän asti vain suojavarusteet ovat olleet ammattiin opiskeleville maksuttomia.

– Ammatillisen koulutuksen osalta materiaalia käytetään tavattoman erilaisiin tarkoituksiin, joten aivan yksiselitteisiä ratkaisuja on vaikea löytää.

Careeriassa on 79 eri tutkintoa, joissa tarvitaan aivan erilaisia tarvikkeita ja materiaaleja.

– Kokeilla veitset, parturikampaajilla sakset. Joillakin aloilla tarvitaan kannettavat tietokoneet ja verkkomateriaaleja ei ole vielä saatavana aivan kaikille aloille, Kankare selventää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut